Yaşam Hastanesi, Yeni Üniteleriyle Göz Kamaştırıyor
reklam
19 Ekim 2011
Yaşam Hastanesi, Yeni Üniteleriyle Göz Kamaştırıyor

Yaşam Hastanesi, Yeni Üniteleriyle Göz Kamaştırıyor

Modern tıp teknolojisi ve deneyimli personeli ile her gün yüzlerce vatandaşa sağlık hizmeti veren Tekirdağ Özel Yaşam Hastanesi, faaliyete geçirdiği ve geçireceği yeni ünitelerle hizmet yelpazesini genişletiyor.

Çağın getirdiği teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Tekirdağ Özel Yaşam Hastanesi, faaliyete geçirdiği Kardiyoloji Ünitesi ile hizmet gamını bir adım daha geliştirdi. Ekokardiyografi, Ritm Holteri, Tansiyon Holteri, Treadmill Stres Testleri ve Efor Testi uygulamaları gibi hastalıkların teşhisinde büyük önem taşıyan tıbbi donanımların yanı sıra Yaşam Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nde,  kalpte; ritm, yetmezlik ve damar tıkanıklığına bağlı olarak oluşan hastalıkların tanı ve tedavisi de yapılabilecek. Ayrıca hastane bünyesinde kurulan 2011 model Siemens Marka anjiografi cihazı, dünyadaki en üst düzey cihazlar arasında gösteriliyor.

7*24, uzman hekim kontrolü

Bu gelişmelerle birlikte Kalp Damar Cerrahisi de çok kısa bir süre sonra hastane bünyesinde faaliyete geçecek. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Hastane Başhekimi ve Üroloji Uzmanı Ekrem Çömez; “Çok kısa bir süre sonra, Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Reşit Yaman da hastanemizin profesyonel hekim kadrosuna dâhil olacak. Bu önemli gelişmeyi de kamuoyuna buradan müjdelemek istiyorum. Hastanemizde açık ve kapalı kalp-damar ameliyatlarının yapılabilmesi için gelişmiş teknik alt yapı ve donanım mevcuttur. Kalp Damar Cerrahisi Bölümü; hastanemizde 24 saat acil şartlarda dahi uzman hekim ve deneyimli sağlık ekibi ile hizmet verecek şekilde organize edilmiştir. İnvaziv kardiyolojik girişimler (anjio-anjioplasti-stent) ve tüm kalp damar cerrahisi ameliyatları yapılabilecektir” dedi.

Koroner Yoğun Bakım da devrede

Kardiyoloji Ünitesi’nin yanı sıra, hastane bünyesinde kurulan Koroner Yoğun Bakım Ünitesi de deneyimli kadrosu ile hasta kabulüne başladı. Bilindiği üzere Koroner Yoğun Bakım Üniteleri, kalp hastalığı açısından ciddi hayati risk altında olan hastaların, sürekli olarak takip edildikleri ve hayati bulgularda oluşacak en ufak bir değişikliğin saptanarak anında müdahale edildiği oldukça özel birimler. Hastane yetkilileri, Koroner Yoğun Bakım Ünitesi’nin ihtiyaca en iyi şekilde cevap verebilecek kapasitede olduğunu belirttiler. Ayrıca sosyal güvencesi olan hastalardan hiçbir ek ücret alınmadan hizmet veren 4 yatak kapasiteli ünite, bölge halkının ihtiyaçlarına elzem olacak nitelikte yapıya sahip.

Cerrahi kesi yapılmadan taşlar kırılıyor

Bu arada Stors firması tarafından üretilen dünyadaki ilk dijital video üreterorenoskop cihazı, Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi’nde kuruldu. En son teknoloji ürünü olan, ucunda 3 mm’lik kamerası bulunan ve dışarıdan yönlendirilebilen bu cihazla, mesane-üreter-böbrek içindeki bütün taşlara cerrahi kesi yapılmadan ulaşıp olduğu yerde taşlar lazer ile kırılıp yok edilebiliyor.
Editör : Tuğberk Erdem
2901 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu