Elif Soyseven - Aldanış

Elif Soyseven

Aldanış

Elif Soyseven

“Hayat bir illüzyondur” değil mi? Doğduğunuz yer, büyüdüğünüz aile, aldığınız eğitim, hayata bakışınız, ahlak anlayışınız hepsi bir yanılsamadır aslında… Bugün Türkiye’de değil de Japonya’da veya Kanada’da doğmuş olsaydık, hayatı nasıl yorumlardık? Mesela terör, hayatınızın kaçıncı gündem maddesi olurdu? Ya da kadın erkek ilişkilerine bakışınız nasıl da farklı olurdu değil mi? Bambaşka coğrafyalarda, bambaşka ailelerde büyüseydik, hayatı algılamamız da farklı olacaktı.

Hayat bir yanılsama… Artık sevdalarda sanal! Birbirini hiç görmeden internet üzerinde başlayan ilişkiler, bir tuşun ucunda veya bir video “like”ında. Kimin, hangi sosyal ağda, hangi kılıkla rol aldığı belli değil! Taze ete hasret kalmış aç bedenler, birkaç tuşun ötesinde şehvetle buluşuyor. Bütün gece msn’de yapılan yazışmalar, aşk için bulunulan fedakârlıkların, çekilen acıların yerini tutuyor. Birkaç tuşun ucunda sevdadan arındırılmış şehvet, hemen birkaç günde yatakta son buluyor. Sanal başlayan aşklar, yine sanal dünyada bir status değişikliğiyle bitiveriyor. Artık taze et dişlemek, aşk sanılıyor. Sevda yasak, seks serbest!

Klavye kahramanı nesil, silme tuşuyla bir sevgiliyi silip, yeni açtığı profiline bir başka yeni sevgiliyi ekliyor. Yalan hayatlar, şehvetin karanlığında boğuluyor. Aşk sanılan hazdan geriye facebook’da “like”lanan bir şarkı kalıyor.

Mevlana’dan bir özlü sözün paylaş butonunda canlanmasıyla, sevdadan arındırılmış şehvetin cenazesi kaldırılıyor.

Elif’in Notlarından:

*Malum yaz, tatil zamanı… Yolu Bodrum’dan geçenlere; bu yıl 10’uncusu düzenlenen “Uluslararası Bodrum Bale Festivali”, Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği “Bodrum Aşkı” isimli gösteriyle başladı. 8-24 Ağustos tarihleri gerçekleşecek festivalde; Zorba’dan Genç Werther’in Acıları’na, Harem’den Bir Yaz Gecesi Rüyası’na kadar birçok eser sahnelenecek.

*Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in, 1958 yılına ait Aphrodisias fotoğraflarını Datça’da sergileniyor. Güler’in sergisi; Akademi Knidos’ta, 1 Ağustos’tan 30 Ağustos tarihine değin ziyarete açık.

*Ferhan Şensoy’un kendi hayatını anlattığı romanı “Kalemimin Sapını Gülle Donattım”ın ikinci cildi “Başkaldıran Kurşun Kalem”, yayınlandı. Siz de benim gibi ilk cildi bir solukta okuduysanız, bu romanı da kaçırmayın derim.

Eskiden derdim ki; insanın başına gelebilecek en kötü şey, bir gün “yapayalnız” kalmasıdır!

Öğrendim ki; hayatta insanın başına gelebilecek en kötü şey, “yapayalnız” hissetmesine neden olan insanlarla yaşamasıdır!

Goethe

KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu