Atıf Mutlu - Biz Memed'i, Kumarda Kaybettik

Atıf Mutlu

Biz Memed'i, Kumarda Kaybettik

Atıf Mutlu

-Nihayet barış geliyor galiba kalemşör, ne dersin?

-Hangi barış Hasan Dayı? Senin yeğen mi?

-Ya, hükümet İmralı’yla görüşüyor ya!

-Bebek katilinin adı makamıyla mı anılır oldu? Teröristbaşı demek istiyorsun herhalde?

-Ne bileyim, herkes İmralı diyor ya!

-Doğru söylüyorsun, teröristbaşı dersek hapisteki Genelkurmay Başkanı anlaşılır. Hem itici gelir, teröristle pazarlığa oturulduğu anlaşılır, hem de üç-beş çapulcunun orduya dönüştüğü ortaya çıkar.

-Bak ben bunu düşünmemiştim. Esad’ın Esed olması gibi yani!

-Hasan Dayı sana hayranım.

-Ama hükümet terörle mücadeleye de devam ediyor bu arada. Geçen gün Kandil’i 7 saat bombalamışlar.

-Amerikan Güreşi yapmışlar yani. Ya Hasan Dayı, ABD Irak’a girdiğinden beri biz sınır ötesinden istihbarat alamıyoruz, ABD’den izinsiz Irak hava sahasına giremiyoruz ki Kandil’i vuralım. ABD ya da İsrail’in canı isterse bize haber veriyor. Önce teröristlere “Siz birkaç gün ortada gözükmeyin, biz Türkiye ile istihbarat ‘paylaşacağız’, bombardıman bitince geri dönersiniz” diyorlar sonra da bize dağların taşların koordinatını verip bombalattırıyorlar. Biz mühimmat harcadıkça onları kasaları doluyor. Anlayacağın bizi o kadar seviyorlar ki “kucaklarından” hiç indirmiyorlar.

-Aklım karıştı. Yani barış olmaz mı diyorsun?

-Barışın anahtarı bebek katili ya da terör örgütü değil ki. Onların ağa babaları. Yani hükümetin stratejik ortağı başta olmak üzere timsah gözyaşı dökenler. Basit bir hesap yapalım seninle. Kandilde 2 bin terörist olduğunu kabul edelim. Kişi başı günde bir ekmek yense günde 2 bin lira, haftada 14 bin lira, ayda 60 bin lira eder. Silahı, mühimmatı, kıyafeti ve Avrupa bürolarına harcanan paraları saymıyorum. Bir de lider kadronun “iç ettiği” milyon dolarları eklersek işin içinden çık çıkabilirsen. Sence nereden geliyor bu değirmenin suyu? Yoksa teröristler boş zamanlarında holding patronluğu mu yapıyor?

-Bi dakka… Başbakan diyor ki “Dağdakiler yurt dışına çıksın”. Onlar da Kandil’e gidecekler. İhtiyaç en az iki kat artacak. Daha çok desteğe ihtiyaç olacak desene.

-Üzülme Hasan Dayı, onlara örtülü ödenekten bakarız. Suriyeliler’e kendi vatandaşımıza layık görmediğimiz kampları kurduk.  Bebek katilinin yaşaması için ada tahsis ettik, emrine bin 500 kişi verdik, özel hastane kurduk. Bu memleket zengin, 2 bin kişiye daha baksa ne çıkar.

-Barış olsun dediysek o kadar da demedik! Biz verdiğimiz onca şehidin geride bıraktıklarına bakmıyoruz, onlara mı bakacağız?

-Biz o Memedleri kumarda kaybettik Hasan Dayı. Şimdi masaya memleketi sürdüler de bunu millete anlatacakları kılıfı hazırlıyorlar.

KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu