Elif Soyseven - Uyandırma Servisi

Elif Soyseven

Uyandırma Servisi

Elif Soyseven

-Kandil: PKK 8 Mayıs’ta çekiliyor.

-Cemil Çiçek: 8 Mayıs sanal bir tarihti, örgüt çoktan çekildi.

 

-Hükümet: PKK silahlarını bırakıp çekilecek. Örgütle pazarlık yapmadık.

-Kandil: Önce anayasal güvence, sonra Öcalan’a özgürlük, silahları en son bırakırız.

 

-Başbakan: PKK ile görüşen şerefsizdir, namussuzdur.

-Kandil: Hükümetle 10 yıldır görüşüyoruz, bizim sayemizde 10 yıldır iktidardalar.

 

-Başbakan: Tüm AKP teşkilatı halka başkanlık sistemini anlatmalı, yeni Anayasa ve başkanlık sistemi için halk ikna edilmeli.

 

-Başbakan: Milli içkimiz ayrandır.

 

-Meclis: İçkiyi kısıtlama yasa tasarısı meclise geliyor.

 

-THY: Hosteslerin kırmızı ruj ve oje sürmesi yasaklandı.

 

Uyandırma servisi uyarıyor… Ziller, sirenler çalıyor… Uyanan var mı?

 

Elif’in Notları’ndan:

*Türk hikâyeciliğinin en önemli isimlerinden Sait Faik Abasıyanık’ın Burgazada’daki evi 3 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından 11 Mayıs 2013 günü kapılarını yeniden ziyaretçilerine açtı. Sait Faik, ölümünden bir yıl önce Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın davetiyle ziyaret ettiği Darüşşafaka Cemiyeti’nden çok etkilenmiş ve tüm mal varlığını buraya bağışlamıştı. 2010 yılından bu yana restorasyon çalışmalarını sürdüren Darüşşafaka Cemiyeti 3 yıl aradan sonra, yazarın hayatını sürdürdüğü, eserlerini yazdığı müze evi yeniden ziyaretçilere açtı. Bu güzelim bahar mevsiminde Türk hikâyeciliğinin bu usta isminin müze evini ziyaret edin.

*Ünlü caz piyanisti Kerem Görsev’in 14’üncü albümü “To Bill Evans”ın yakında müzikseverlerle buluşuyor. Albümün kayıtlarını City of Prague Philharmonic Orchestra ile birlikte gerçekleştiren sanatçı, ayrıca bu albümde Grammy ödüllü besteci ve piyanist Alan Broabent ile çalışmış. Kerem Görsev bu albümünü akıl hocam ve hayallerime yön veren kişi olarak gördüğüm Bill Evans’a ithaf etmiş. Sanatçı 2005 yılında çıkardığı “Orange Juice” adlı albümünü de yine aynı yıl kaybettiğimiz, ünlü spor spikeri Kenan Onuk’a ithaf etmişti.

*Müzik çevrelerinde dünyayı değiştiren 50 müzik grubundan biri olan İngiliz müzik grubu Depeche Mode, 2013 dünya turnesi kapsamında 17 Mayıs 2013 günü Küçükçiftlik Parkı’nda Türk müzikseverlerin karşısında olacak.

*S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), yeni sergisiyle Oryantalizmin 1001 yüzünü mercek altına alıyor. Sanatseverlerin ziyaretine açılan sergi, 19. yüzyıl Oryantalizmine odaklanırken, “Oryantalizm” teriminin kaynağına inerek bilim dünyasından arkeolojiye, mimariden dünya sergilerine, fotoğraftan modaya uzanan pek çok konudaki etkilerine ışık tutuyor. Sergide, 19. yüzyıl başında gerçekleşen arkeolojik kazılar, dünya sergileri görüntüleri, değerli kitaplar, Avrupa’daki Oryantalist mimarinin Osmanlı İmparatorluğu’ndaki uygulamaları, Oryantalist tarzda iç mekân tasarımları, sahne dekoru ve moda, stüdyo fotoğrafları ve 19. yüzyıl ile başlayan Doğu’ya seyahatin değişik aşamaları, obje ve örneklerle sunuluyor. Sergi 11 Ağustos’a kadar ziyaret edilebilir.

 

“Kimdir bu sokakları dolduran adamlar? Bu koca şehir, ne kadar birbirine yabancı insanlarla dolu, sevişemeyecek olduktan sonra, neden insanlar böyle birbiri içine giren şehirler yapmışlar? Aklım ermiyor, birbirini küçük görmeye, boğazlaşmaya, kandırmaya mı? Nasıl birbirinden bu kadar ayrı, birbirini bu kadar tanımayan insanlar bir şehirde yaşıyor ?”

 

Sait Faik Abasıyanık’ın Lüzumsuz Adam adlı kitabından…

KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu