Girişimci Adayları Sertifikalarını Aldı
reklam
02 Ocak 2014
Girişimci Adayları Sertifikalarını Aldı

Girişimci Adayları Sertifikalarını Aldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ile KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılarak sertifika almaya hak kazanan adaylar için Çorlu TSO’da tören düzenlendi.

Çorlu TSO ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle; 18-28 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” tamamlandı. Eğitim sonucunda sertifika almaya hak kazanan katılımcılar için Çorlu TSO Meclis Salonu’nda bir sertifika töreni gerçekleştirildi. 27 Aralık 2013 Cuma günü gerçekleştirilen sertifika törenine; Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İsmail Köroğlu, Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy, Girişimci Adayları ve Basın Mensupları katıldı.

“Katmadeğer sağlamalarını temenni ediyoruz”

Sertifika töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; “Bildiğiniz üzere KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün destekleriyle 18-28 Kasım 2013 tarihleri arasında Odamız bünyesinde 70 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi gerçekleştirilmiştir. Söz konusu eğitimi tamamlayan ve girişimcilik sertifikasını almaya hak kazanan katılımcılara sertifikalarını vermek üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Çorlu TSO olarak bölgemizdeki girişimcilik adaylarına yönelik çalışmalarımız KOSGEB’in de destekleriyle devam edecektir. Çorlu TSO olarak girişimcilerimizin Çorlu’muza katmadeğer sağlamasını temenni ediyoruz. Bize bu imkânı sağlayan KOSGEB adına Sayın Özay Cebeci’ye ve teşrifleriyle bizleri onurlandıran Sayın Kaymakamımız Hulusi Doğan’a teşekkür ederim” dedi.

“Çorlu TSO, girişimcilerimize önderlik yapıyor”

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün’ün ardından konuşan Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ise; “Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın KOSGEB ile birlikte yürüttüğü Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde emeği geçen Çorlu TSO Başkanları’na ve KOSGEB’e teşekkür ediyorum. Artık devir, bilgi çağı. Bilgisiz grişimde bulunmak, herhangi bir konuda faaliyete başlamak doğru bir yöntem değil. Artık devrimiz bilgi çağı olduğu için bu konuda girişimcilerin de yapacağı faaliyetlerle ilgili girişimlerden önceden bilgi sahibi olmaları; doğru yatırımları doğru zamanda ve doğru yerde yapmaları çok önemlidir. Bu konuda girişimcilerin bu şekilde bir eğitimden geçmeleri ve bilgilendirilmeleri KOSGEB’in ve devletin sağlayacağı diğer imkânlardan yararlanması bakımından önem arz etmektedir. Zaten Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifikasını almayanlara, KOSGEB yardımları yapılmıyor. Bu çerçevede doğru da yapılıyor. Çünkü bazen insanların sermayesi oluyor ama bilgisi olmuyor. Bazen de tam tersi bilgisi oluyor, ama sermayesi olmuyor. Eğitim; girişimcilerimize faydalar sağlayan, hem bilgisi, hem sermayesi, hem de kredisi ile birbirini bütünleyen bir programdır. Girişimcilerin; girişimcilik öncesi aldığı bu eğitimin çok faydalı olacağına inanıyorum. Hem sizlerin mevcut kaynaklarının, hem verilen kredilerin ve imkânların israf olmaması veya bu kaynakların doğru yerde, doğru zamanda kullanılması açısından bu girişimcilik eğitimleri son derece yararlı. Çorlu TSO da bu konuda birçok güzelliklere örnek ve önder olduğu gibi ilçemizin en önemli sivil toplum örgütü olarak bu konuda da girişimcilerimize önderlik ve öncülük yapıyor. Bu güzel öncülüğünden dolayı Çorlu TSO Başkanları’na, Yönetim Kurulu’na ve KOSGEB Müdürümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“100 bin liranın kapısını açan anahtar”

Gerçekleştirilen sertifika töreninde, KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci de bir konuşma yaptı. Cebeci; “Öncelikle Girişimcilik Eğitimi uygulamamızda bizimle işbirliğine her zaman açık olan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ediyorum. Bu çalışmalara omuz veren ve aramızda bulunarak bize güç veren Sayın Kaymakamımız Hulusi Doğan’a da çok teşekkür ediyorum. KOSGEB olarak 2011 yılının sonunda 1,3 milyonluk destek harcaması yaptık. 2012 yılına geldiğimizde ise destek miktarımız 2,4 milyona çıktı. Bu oranla destek miktarımız iki katına çıkmış oldu. Bugün itibarıyla 2013 yılı rakamlarımız 3,1 milyonluk bir destek aktarmışız. 2010 yılından bugüne kadar toplam 161 girişimcimizi destekledik. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nden mezun olan girişimci adaylarından toplamda 161 girişimci işletmelerini kurmuş ve bizden destek almıştır. 2013 yılında ise 65 girişimciye destek vermişiz. 161 girişimcinin 89’u ise kadın girişimcimizdir. 2013 yılına baktığımızda 65 girişimcimizden 39’unun kadın girişimci olduğunu görüyoruz. 2012 yılında 415 bin liralık bir girişimcilik desteği yapılmışken, 2013 yılında ise 943 bin lira destek yapmışız. Girişimcilik desteklerimiz her geçen gün artmaktadır. Çünkü bu eğitimlerden mezun olanların sayısı arttıkça, bize yapılan başvurular da artıyor. Başvuran sayısı arttıkça da bütçeyi artırmak zorunda kalıyoruz. Girişimcilerimize şunu söylemek istiyorum; Bir şeyi kaliteli üretmeyi başarabilirsiniz, ama bunun en zor kısmı onu satmaktır. Pazarlama, günümüzde çok hayati bir konuma geldi. Dolayısıyla da pazarlamada öne geçmek için ürününüzü ya da hizmetinizi farklılaştırarak öne çıkarmanız gerekir. Bu almış olduğunuz sertifikalarla işletmenizi kurarak, KOSGEB’in kapısını çalıyorsunuz. Düzenlenen sertifika töreni ile 100 bin liranın kapısını açan anahtarı girişimci adaylarımızın eline veriyoruz” dedi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından katılımcılar tarafından girişimci adaylarına sertifikaları takdim edildi.

Editör : Tuğberk Erdem
2490 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu