Türk Polis Teşkilatı’nın, 179’uncu Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı
reklam
14 Nisan 2024
Türk Polis Teşkilatı’nın, 179’uncu Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Türk Polis Teşkilatı’nın, 179’uncu Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk; teşkilatın ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasında ve iç güvenliğin sağlanmasında çok önemli bir rolü olduğunu söyledi.

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, yayımladığı mesajında, “Kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar ülkemizde huzur ve düzenin bozulmaması ve Milletimizin güvenli bir şekilde hayatını sürdürebilmesi için gece gündüz fedakârca görev yapan, Türk Polis Teşkilatımız’ın 179’uncu kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.

Köklü bir geçmişe, tecrübe ve birikime sahip olan Türk Polis Teşkilatı, insan hak ve özgürlüklerinin korunması, kamu düzeninin sağlanması, suçların önlenmesi ve aydınlatılması için üstün bir gayretle çalışmalarını sürdürmektedir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.’ sözünü kendisine ilke edinen Türk Polis Teşkilatı’mız, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasında ve iç güvenliğin sağlanmasında da çok önemli bir rol üstlenmektedir.

Huzur ve güvenin teminatı olan Polis Teşkilatı’mız, başarılı çalışmalarıyla ilimizin güvenli turizm merkezlerinden biri olmasına da çok büyük katkı sağlamaktadır. Yerli ve yabancı misafirlerimizin huzurlu bir tatil yapmalarına imkân sunan Polis Teşkilatı’mızın bundan sonra da aynı azim ve kararlıkla başarılı çalışmalarına devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Bu vesileyle, görevlerini yerine getirirken şehit olan Polislerimizi rahmetle anıyor, Gazi Polislerimize şükranlarımı sunuyor, görevi başında bulunan ve emekli olan Polislerimize aileleriyle birlikte sağlıklı, başarılı ve mutlu bir hayat temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Editör : Tuğberk Erdem
79 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu