Atıf Mutlu - Bu Boku Neden Yedik?

Atıf Mutlu

Bu Boku Neden Yedik?

Atıf Mutlu

-Ya kalemşör kafam karıştı. İsrail ile anlaşma yapmışız. İşin aslı nedir?

-Tiyatro 30 Ocak 2009’da Davos’ta “Van Münüt” denen panelle başladı.

-Tiyatro mu?

-Evet. Çünkü Davos programında öyle bir panel yoktu. Senin liderin istedi o zaman büyükelçi olan A. Davutoğlu da paneli ayarladı.

-Yani danışıklı dövüş müydü?

-Geç de olsa uyanıyorsun Hasan dayı.

-Eee, Mavi Marmara?

-Değişik ülkelerden 663 aktivistle Gazze’ye gitmek üzere yola çıkan Mavi Marmara’nın Aşdud Limanı’na gelmesini önerdi İsrail. Ama onlar Gazze’nin denizden ablukasını yarıp Gazze’ye ulaşacaklardı güya. İsrail operasyon yaptı Allah’ın hikmetine bak ki o kadar insanın içinde yalnızca 9 Türk öldü. Hani Kur’an da anlatılır ya: “Biz o taşların üzerine kime nasıl vuracağını yazıp öyle attık. Her taş kimin neresine değeceğini biliyordu.” İsrailliler de her merminin üzerine adres yazıp atmışlar demek ki.

-Dalga geçiyorsun.

-O zaman bir seçenek kalıyor : “Senaryo önceden yazılmış. Figüranların milliyetleri var, ama adları yok!”

-Velev ki bile bile lades… Şimdi anlaşma imzalandığına göre ambargo kalktı, özür dilendi ve ölenlere tazminat ödendi demektir.

-Yalnızca tazminat ödeniyor. Diğerleriyle ilgili hiçbir şey olmadı. Eski tas eski hamam. Üstelik sen de bundan sonra konuşmalarına daha dikkat edeceksin.

-Nasıl yani?

-Bundan sonra iç siyasette çok prim yapıyor diye “İsrail dölü”, “İsrail uşağı” demek yok. “Terörist İsrail”, “Siyonist rejim”, “Çocuk katili” demek de yok.

-Eee neden bugüne kadar en ağza alınmayacak sözleri söyleyip küfür ettik o zaman?

-Bir kıssa var Hasan dayı. Hani marabayla ağası traktörle şehre gidiyormuş. Ağanın eğlenesi gelmiş. Marabasına “İddiaya girelim mi?” demiş. Marabanın da canı sıkılıyor “Olur!” demiş. Ağa yoldaki bir hayvan pisliğini görünce “Eğer o boku yersen, traktörü sana veririm.” demiş. Köylünün bir ömür sahip olamayacağı bir ödül olunca inip boku yemiş ve traktörü almış. Ağa şaşkın. Traktör direksiyonuna geçen marabanın, boku yiyeceğine ihtimal bile vermemiş. Şehre gitmişler, işleri bitince dönüşe geçmişler, ama ağanın aklı traktörde. Dönerken demiş ki: “Aynı boku ben yersem, traktörü bana verir misin?” Maraba “Tamam” deyince ağa ilk gördüğü boku yemiş ve traktör tekrar el değiştirmiş. Ağa direksiyonda dönerlerken maraba sorar: “Ağam köyden çıkarken traktör senindi, şimdi dönerken de senin. O zaman biz o bokları niye yedik?”

-Ben de onu soruyorum… Madem anlaşma yapıp kol kola yürüyeceklerdi, o zaman niye ki ne?”

-Valla onu, muhataplarına soracaksın Hasan Dayı.

KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu