Taşeron İşçileri Derneği'nden Bilgilendirme Konferansı
reklam
16 Mayıs 2014
Taşeron İşçileri Derneği'nden Bilgilendirme Konferansı

Taşeron İşçileri Derneği'nden Bilgilendirme Konferansı

Çorlu Taşeron İşçileri Derneği, “Taşeron İşçileri Sorunları ve Çözüm Yolları” konulu bir konferans düzenledi. Özel Güvenlikçiler Derneği’nin lokalinde gerçekleştirilen konferansa; Mehmet Akkaya, Erdal Demirkan ve Cemal Dalar konuşmacı olarak katıldı.

Eğitim çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Çorlu Taşeron İşçileri Derneği, “Taşeron İşçileri Sorunları ve Çözüm Yolları” konulu bir konferans düzenledi. Düzenlenen konferansa; Aydınlık Gazetesi Yazarı Mehmet Akkaya, Deri-İş Sendikası İstanbul Şube eski Başkanı Erdal Demirkan ve Çorlu Taşeron İşçileri Derneği Başkanı Cemal Dalar konuşmacı olarak katıldı.

Taşerona karşı mücadele edeceğiz

Konferansta, “Taşeron işçisi kime denir?” sorusunun cevabını veren Çorlu Taşeron İşçileri Derneği Başkanı Cemal Dalar; “Taşeron firmalarda çalışan emekçiler, taşeron işçisidir. Aslına bakarsak, taşeron işçisi diye bir kavram yoktur. Çünkü yasalarımız, taşeron işçisi veya asıl işçi diye bir ayrım yapmıyor. Taşeronda çalışan işçiler de 4857 Sayılı İş Kanunu’na tabidir ve asıl işçilerin aldığı bütün hakları da alabilir” dedi. Dalar, yaptığı konuşmaya; taşerona karşı mücadele edeceklerini belirterek son verdi.

Taşeron işçileri haklarını bilmiyor

Taşeron işçilerin haklarını bilmediklerini ifade eden Aydınlık Gazetesi Yazarı Mehmet Akkaya ise; “Bugün, maalesef ki işçilerimiz haklarını bilmiyor. Özellikle de taşeron işçilerimiz… Zannediliyor ki taşeron işçilerin hiçbir hakkı yok ve her koşula boyun eğiyorlar. Bu durum kesinlikle doğru değil! Bu durumu, ancak işçileri bilinçlendirerek giderebiliriz. Yaptığımız konferanslar, bunun için çok önemlidir. Çorlu Taşeron İşçileri Derneği’mize, bizlere bu imkânı sunduğu için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Örgütlenme ve hakların savunulması

Konferansta, Deri-İş Sendikası İstanbul Şubesi eski Başkanı Erdal Demirkan da bir konuşma yaptı. Örgütlenmenin önemine vurgu yapan Demirkan; “Günümüz Türkiyesi’nde sendikalı işçi sayısı, 800 bin civarında. Yani 12 milyon çalışan var ve bunlardan sadece 800 bini sendikalı. Bu, şu demek; işçilerimiz örgütsüz. Örgütsüz kuvvetler, hiçbir hak arayışında bulunamaz. Bu sebeple işçiler kesinlikle örgütlenmeli ve haklarını sonuna kadar savunmalıdır” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
2207 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu