İhtiyacınız Varsa Alın Götürün!
reklam
15 Temmuz 2014
İhtiyacınız Varsa Alın Götürün!

İhtiyacınız Varsa Alın Götürün!

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu tarafından oluşturulan “Hayır Çarşısı”, Çorlu’da hizmet vermeye başladı. Yapılan anlamlı hizmet halkın takdirini kazanırken, hayırsever vatandaşlar ihtiyaç fazlası giyim malzemelerini bağışlamaya devam ediyor

Gönüllü vatandaşların bir araya gelmesiyle kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu tarafından oluşturulan “Hayır Çarşısı”, Çorlu’da hizmet vermeye başladı. Yunus Emre Caddesi üzerinde yer alan çarşıda binlerce giyim malzemesi olduğunu belirten Hayır Çarşısı Sorumlusu İdris Akbulut; “Giysi getirmek için gelen insanlara, “Artık getirmeyin! İhtiyaç sahiplerini yönlendirin. İhtiyacı olan, gelsin alsın!” demeye başladık. Artık “Getirin!” demiyoruz, “Alın, götürün!” diyoruz” diye konuştu.

“1 hafta içerisinde, 75 kişiye yardımcı olduk”

Vatandaşların ihtiyaç sahibi olup olmadıklarına bakılmaksızın ve sorgulanmaksızın istediğini alabileceği bir ortam oluşturduklarını da sözlerine ekleyen Akbulut; “Hayır Çarşısı olarak adlandırdığımız bu çarşımız için, 7-8 kişilik gönüllü ekibimiz çalışma yapıyor. Önceleri bu iş, 1-2 kişinin sırtına kalıyormuş. Yaklaşık 1 aylık bir çalışma yaptık ve yine yaklaşık 1 hafta önce açılışı gerçekleştirerek, Çorlu halkının kullanımına sunduk. 1 hafta içerisinde, 75 kişi gelip bizden elbise aldı. Her bir kişinin aldığı elbisenin ortalama değeri 100 TL olsa, ailelerin bütçesine 7 bin 500 TL’lik bir katkı sağlamış olduk. Merkez Bankası, 7 bin 500 TL’lik banknot basmamış oldu. Platform tarafından oluşturulan mağazaya; Hayır Çarşısı adını verdik. Çünkü hayır ve hizmet amaçlı olmasını istedik” dedi.

“Parayla temas etmiyoruz”

Platformda yer alan Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Halil Yerlioğlu ise; “İnsanların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu’nun, Hayır Çarşısı’nın maksadına uygun hareket etmelerini istiyoruz. İnsanların kullanmadığı, ancak bir başkasının da kullanabileceği kıyafetleri, giyim eşyalarını hatta gıda malzemelerini buraya alıyoruz. Buradan da gelene veriyoruz. Hayır Çarşısı’nda, hiçbir şekilde insanlara para telaffuz ettirmiyoruz. Parayla temas ettirmiyoruz” diye konuştu.

“Kardeş aileler oluşabilir”

Yerlioğlu; “Hayır Çarşısı içerisinde oluşturulan rafların düzenlenmesinde ve giysilerin tasnif edilmesinde, gönüllü olarak çalışan bayanlar da bizlere katkı sağlıyorlar. İleriye dönük olarak bayanlar için de Hayır Çarşısı’nda, Hanım Eller Pazarı oluşturacağız. Hayır Çarşısı ile “İnsanların ihtiyaçlarını, giderebildiğimiz ölçüde giderelim” istiyoruz. Biz bu platformu; hem yardım, hem de dayanışma amaçlı düşündük. Buradan belki de kardeş ailelere oluşabilir. Platformumuz tamamen gönüllülerden oluşan bir platform ve katılımcı sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Toplumda dayanışma oluşturarak, veren ile alanı buluşturacağız. Yaptığımız işin, hiçbir parti ile hiçbir alakası yok. Can Dostu Gönüllüleri, bizlere destek oluyor. Bu gönüllüler mahallelerde taramalar yapıp, ihtiyaç sahiplerini bulacak ve Hayır Çarşısı’ndan ihtiyaçlarını giderebileceklerini belirtecekler” şeklinde konuştu.

Sırada; mobilya, ev eşyası ve beyaz eşya var

İbrahim Halil Yerlioğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Tamamen gönüllüler ile çalışıyoruz. İçerisinde bulunduğumuz mekânı da gönüllü bir arkadaşımız kullanımımıza sundu. Dükkânın; girişi bağımsız olan, 500 metrekarelik bir de bodrumu var. Bu alanı da düzenledikten sonra; her türlü mobilya, ev eşyası ve beyaz eşyayı da ihtiyacı olanlara ulaştırmak üzere kabul edeceğiz” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1886 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu