Çgd'den Atatürk Anıtı'na Çelenk
reklam
30 Temmuz 2014
Çgd'den Atatürk Anıtı'na Çelenk

Çgd'den Atatürk Anıtı'na Çelenk

ÇGD, 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışının 106’ncı yıldönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla Atatürk Meydanı’nda yer alan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saat 10.00’da düzenlenen törene, dernek yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından kısa bir konuşma yapan ve çelenk sunma törenine katılım gösteren dernek üyelerine teşekkür eden Çorlu Gazeteciler Derneği (ÇGD) Başkanı Levent Silistre; “Basın özgürlüğü, demokrasilerin çok sesli olarak işleyebilmesi için en önemli unsurlardandır. Her ne kadar basından sansürün kaldırılışını kutlasak da zaman zaman karşılaştığımız baskılar ve imtiyazlara karşı bu mesleği severek yapan tüm gazetecilerin Basın Bayramı’nı kutluyorum. Katılan tüm meslektaşlarıma ve üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Basın özgürlüğü şart!”

Silistre; “İletişim özgürlüğü; çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazlarından, şeffaf yönetim ilkesinin de temel yapı taşlarındandır. Eğer yaşadığımız bölge başta olmak üzere tüm dünyadan haberdar olabiliyorsak, bu basın sayesindedir. Gazetecilerin kamuoyu sağlanması gibi önemli bir görev ve sorumluluğu da vardır. Basın özgürlüğü demokrasilerin çok sesli olarak işleyebilmesi için önemlidir. Demokrasinin sağlıklı bir şekilde olması için basın özgürlüğü şart! Gerçekleri araştırma ve yayma, doğru ve gerçek bilgilere ulaşma konusunda zaman zaman sıkıntıya düşsek de gazeteciler görevlerini en iyi şekilde yerine getirme çabasıyla kamuoyunun aydınlatılması konusunda üzerlerine düşen görevi gece gündüz demeden, günün her saatinde ve mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveri içerisinde yerine getirmektedir” diye konuştu.

“Biz, büyük bir aileyiz”

ÇGD’nin büyük bir aile olduğunu belirten Silistre; “24 Temmuz Basın Bayramı’nın mübarek Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle dernek olarak tüm üyelerimizin eşleri ve aileleri ile katılacakları bir iftar yemeği organizasyonu düzenledik. Basın Bayramı vesilesi ile düzenleyeceğimiz iftar yemeğinde, Çorlu Gazeteciler Derneği’nin büyük ailesi olarak bir kez daha bir araya geleceğiz” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1900 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu