“Çorlu'da Boş Geçen Dersimiz Yok!”
reklam
21 Aralık 2014
“Çorlu'da Boş Geçen Dersimiz Yok!”

“Çorlu'da Boş Geçen Dersimiz Yok!”

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü ve Şube Müdürleri, Çorlu Öğretmen Evi’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’ın da katıldığı yemekli toplantıda konuşan Güçlü, Çorlu’da boş geçen dersin olmadığını söyledi.

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Çorlu’da görev yapan gazetecileri konuk etti. Çorlu Öğretmen Evi’nde düzenlenen öğle yemeği programına; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri; Fahrettin Yıldız, Kahraman Demirel, Reşat Hızlı ve Reşat Uçak ile basın mensupları katıldı.

Boş geçen ders yok!

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Çorlu’da gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili olarak basın mensuplarına bilgi aktarmak amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü; “16 Haziran 2014 tarihinde Çorlu’da, İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmaya başladım. 6 aylık zaman dilimi içinde sizlerle bir araya gelme imkânı yakalayamadık. Bugün, Sayın Kaymakamımız ve sizlerle bir arada olmak istedik. Çorlu’da, bin 928 kadrolu öğretmenimiz ve 280 ücretli öğretmenimiz görev yapmaktadır. Bu 280 ücretli öğretmenimizin yüzde 90’ı, öğretmen adayıdır. Çorlu’daki toplam öğrenci sayımız ise 43 bin 928’dir. Şu anda Çorlu’da hiç bir dersimiz boş geçmiyor. 2’li öğretim yapan okul sayısımız da sadece 4’tür” dedi.

Hedef, sınıf mevcudunu 30’a indirmek

Milli Eğitim Müdürü Güçlü, sözlerine; “Çorlu’daki temel hedeflerimizden bir tanesi; 38-39 öğrenci mevcudu bulunan sınıflarımızı, 30 öğrenci mevcuduna indirmektir. Çalışmalarımıza, bu doğrultuda devam ediyoruz. Çorlu’da yeni bir Endüstri Meslek Lisesi yaptırmak, yine hedeflerimiz arasındadır. Hayata geçirmeyi planladığımız bu okul için de inşaat alanımız belirlendi” diyerek devam etti.

“Eğitim konusunda Çorlu çok üst seviyelerde”

Güçlü; “Eğitim konusunda Türkiye geneline bakıldığında, Çorlu çok üst seviyelerde bulunuyor. İstanbul’a bakacak olursak, Çorlu’da öğretmen açığımız bulunmamaktadır. Vermiş olduğumuz yemek davetine katılan siz değerli basınımıza bir kez daha teşekkür ediyorum ve yaklaşan yılbaşı öncesinde hepinizin yeni yılını kutluyorum” dedi.

“Okullardaki sosyal alanları çoğaltmalıyız”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü’nün ardından söz alan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ise yaptığı konuşmada; “Okullarımızdaki derslik mevcudunu 30’a indirmenin yanı sıra, okullarımızdaki sosyal alanlarımızı da çoğaltmalıyız. Okullarımızda, spor alanları ve kampüsler oluşturmalıyız. Sizlerle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu tür toplantıların sayısını arttırmalıyız. Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve personeline, başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
2073 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu