Büyükşehir Belediyesi'nden Milli Eğitime Dev Katkı
reklam
03 Şubat 2015
Büyükşehir Belediyesi'nden Milli Eğitime Dev Katkı

Büyükşehir Belediyesi'nden Milli Eğitime Dev Katkı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın sözünü verdiği “11 İlçeye, 11 Okul” Projesi hayata geçiyor. Projeye ait protokol, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından imzalandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 08 Ağustos 2014 tarih ve 194 Sayılı Meclis Kararı uyarınca, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında yapılacak olan eğitim tesisleri (özel eğitim okulu, ilkokul, ortaokul, lise, spor salonu) işine ait protokol, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından imzalandı. İmza töreninde, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’in yanı sıra; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Yazan, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Özcan Kabak da hazır bulundu.

“İlimize hayırlı olmasını diliyorum”

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı projenin takdire şayan olduğunu belirten Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya; “Kadir Albayrak Başkanımıza, Büyükşehir Belediyemize, Meclis Üyelerimize, Encümenimize ve tüm bürokratlarımıza bu proje için teşekkür ediyorum. En kısa zamanda gerekli çalışmaların yapılarak okullarımızın hizmete açılması temennisiyle projenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Hizmet yelpazemiz çok geniş”

İmza töreninde konuşan ve günümüz koşullarında belediyecilik anlayışının değişmesi gerektiğini vurgulayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise; “Belediyeler, sadece rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında sosyal yaşamı ilgilendiren her konunun içinde olmalılar. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet yelpazemizin çok geniş olduğunu belirtmek istiyorum. Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almaları için, 11 ilçemize 11 okul yapacağız. Tekirdağ için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini hep söylüyorum. Biz eğitim alanında Büyükşehir Belediyesi olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. “11 İlçemize, 11 Okul” Projemiz kapsamında yapılacak olan; özel eğitim okulu, ilkokul, ortaokul, lise, spor salonu vb. gibi eğitim tesislerini ilçelerimize kazandıracağız. İlçelere yapılacak okulları belirlerken, ilçelerin ihtiyaçlarını dikkate aldık ve Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün taleplerini değerlendirdik. İlçelerimizde yapılacak tesislerin tamamının yerleri belirlenmiştir. Buradan, projemizin hayata geçirilmesi adına parti ayrımı yapmaksızın oy birliği ile karar veren tüm Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimize de teşekkür ediyorum. Yapacağımız okul ve tesislerimiz, şimdiden tüm ilçelerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

242 derslikte 7 bin 380 öğrenci

11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında toplam 242 derslik yapılacak olup bu dersliklerde toplam 7 bin 380 öğrenci eğitim görebilecek. Proje kapsamında ayrıca Hayrabolu’ya bir adet spor salonu yapılırken, Süleymanpaşa İlçesi’ne 120 öğrenci kapasiteli özel eğitim okulu, Çorlu’ya Spor Lisesi, Saray’a da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapılacak. 

Editör : Tuğberk Erdem
1920 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu