İhtiyaç Sahibi 700 Öğrenciye Ayakkabı Yardımı
reklam
09 Aralık 2015
İhtiyaç Sahibi 700 Öğrenciye Ayakkabı Yardımı

İhtiyaç Sahibi 700 Öğrenciye Ayakkabı Yardımı

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı öğrencilerine giyecek yardımında bulunulmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’na gönderilen 30 bin TL ile alınan ayakkabılar, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO), Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okullarında belirlenen ihtiyaç sahibi 700 öğrenciye ayakkabı yardımında bulundu. Yapılacak giyecek yardımı nedeniyle düzenlenen törene; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gönül, Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy ile Çorlu ve Ergene’deki okulların temsilcileri katıldılar. 4 Kasım 2015 Çarşamba günü düzenlenen törenle, ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere; 497 adet ayakkabı Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, 203 adet ayakkabı da Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verildi.

TOBB ve Çorlu TSO’ya teşekkür ederiz

İhtiyaç sahibi öğrencilere yapılan ayakkabı yardımından dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden ve öğrencilerin sağlıklı ve huzurlu ortamlarda eğitim görmelerinin tek isteği olduğunu vurgulayan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç; “Başta TOBB olmak üzere Çorlu TSO’ya, böyle bir yardımda bulunduğu için teşekkür ederiz. Türkiye’nin sayılı Odaları arasında bulunan Çorlu TSO’nun bu örnek davranışı sayesinde 700 evladımız, kışlık ayakkabı sahibi olacaktır” dedi.

Çorlu TSO’nun yardımı örnek teşkil ediyor

Çorlu TSO’nun yardımının örnek teşkil ettiğini belirten Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü ise; “Çorlu’da bulunan okullarımızda, ihtiyaç sahibi ve yetim çocuklarımızı tespit ettik. Bu tespit sırasında okul müdürlerimizden gerekli bilgiyi aldık. Bugün Çorlu TSO’dan gelen 497 ayakkabıyı, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize vereceğiz. Umarım bu gibi sosyal yardımların devamı gelir” açıklamasında bulundu.

Pek çok aile açısından önemli

Daha sonra Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giden Çorlu TSO Yönetim Kurulu, burada da 203 ayakkabıyı Ergene İlçe Mili Eğitim Müdürü Ömer Erdem ve Marmaracık İlköğretim Okul Müdürü Hidayet Göktaç’a teslim etti. Çorlu TSO’nun bu yardımının maddi ve manevi olarak büyük bir anlam taşıdığını belirten Ergene İlçe Mili Eğitim Müdürü Ömer Erdem; “İhtiyaç sahibi öğrencilerimizin ayakkabı gereksinimlerini karşılayan Çorlu TSO’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Yaptığımız tespitlerde, birçok ailenin zor durumda olduğunu gördük. Yaklaşan kış öncesi gerçekleşen bu yardım, pek çok aile açısından çok büyük bir önem arz edecektir” dedi.

Bir nebze de olsa eksiklikleri giderdik

Konuya ilişkin olarak kısa bir açıklama yapan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün ise; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yapmış olduğu giyecek yardımı kapsamında bu yıl, öğrencilerimizin ayakkabı ihtiyaçlarını karşılamak için karar aldık. İlçe Milli Eğitim Müdürleri’mizin belirlediği okullarda toplam 700 öğrenciye ayakkabı yardımı yapmış bulunmaktayız. Amacımız yaklaşan kış mevsimi öncesi öğrencilerimizin eksikliklerini bir nebze de olsa giderebilmektir. Bu vesileyle yeni eğitim ve öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
2063 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu