Çorlu Tso'dan, Iki Günlük Temel Eğitim Semineri
reklam
08 Şubat 2016
Çorlu Tso'dan, Iki Günlük Temel Eğitim Semineri

Çorlu Tso'dan, Iki Günlük Temel Eğitim Semineri

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO), eğitim seminerleri düzenlemeye devam ediyor. Eğitim programları kapsamında düzenlenen “ISO 31000 Risk Yönetim Sistemi Bilgilendirme Temel Eğitimi” 17-18 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Çorlu TSO Meclis Salonu’nda düzenlenen ve iki gün süren eğitimde bir sunum gerçekleştiren Türk Loydu (Loyd: Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği ve diğer ilgili kuruluşların temsilcilerinin de katılımı ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gemi Mühendisleri Odası tarafından 1962’de kurulmuş, bağımsız ve kâr amacı olmayan bir üçüncü taraf kontrol, sınıflandırma ve sertifikalandırma kuruluşu.) Eğitmeni Berker Telek “Bir kuruluşun birçok faaliyeti risk içerir. Kuruluşlar, karşı karşıya kalabilecekleri riskleri belirler, analiz eder, risk derecelendirmesi yaparak riski değiştirip değiştirmeyeceklerini değerlendirerek yönetirler. Bu süreç boyunca kuruluşlar, faaliyetlerindeki değişimleri kontrol eder ayrıca paydaşlarıyla iletişim kurar, onlara danışır ve riskin ele alınması için ilave hususların olup olmadığından emin olur, mevcut riskleri değiştiren faktörleri kontrol ederek riski izler ve gözden geçirir” dedi.

Standardın, bu sistematik ve mantıksal süreci ayrıntısıyla açıkladığını söyleyen Türk Loydu Eğitmeni Berker Telek “Bütün kuruluşlar riski bir dereceye kadar yönetirken, bu standart risk yönetimini etkin kılmak için sağlanması gereken pek çok sayıdaki prensibi tesis eder. Bu standart kuruluşların genel idaresi, stratejisi ve planlaması, yönetimi, rapor verme süreçleri, politikaları, değerleri ve kültürü doğrultusunda risk yönetimi ile ilgili süreci bütünleştirmek amaçlı bir çerçeve geliştirmesini, uygulamasını ve sürekli olarak iyileştirmesini tavsiye eder. Bu standartta açıklanan genel yaklaşım, herhangi karakterdeki riski sistematik, şeffaf ve güvenilir bir şekilde, kapsam ve içerik dâhilinde yönetmek için prensipleri ve genel esasları sağlar. Bu süreçte ISO 31000 Risk Yönetim Sistemi, risk yönetime genel bir yaklaşım getirerek, işletmelerde etkin bir risk yönetimi için uygulanması gereken şartların tanımlandığı ve belgelendirme gerektirmeyen bir standart olarak karşımıza çıkmaktadır.” diye konuştu.

Telek “Yaygın olarak kullanılan finansal temelli risk yönetim standartları ve modellerinin aksine ISO 31000 Risk Yönetim Sistemi, büyüklüğü veya faaliyet alanı değişmeksizin tüm kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları tarafından kolayca uygulanması gereken bir standarttır.” ifadelerini kullandı.
Editör : Tuğberk Erdem
1994 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu