Kursiyerlerden Muhteşem Yılsonu Gösterisi
reklam
13 Temmuz 2016
Kursiyerlerden Muhteşem Yılsonu Gösterisi

Kursiyerlerden Muhteşem Yılsonu Gösterisi

Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kursiyerleri, aldıkları Mental Aritmetik ile İşaret Dili kurslarının ardından yılsonu gösterileriyle Memduh Şevket Esendal Tiyatro Salonu’nda sahne aldı. Sergilenen performanslar, büyük beğeni topladı

Çorlu Belediyesi’nin çocukların beyin gelişimine katkı sağlamak ve toplumun önemli bir kısmını oluşturan işitme engelli vatandaşların iletişim sorunlarının çözümüne katkı sunmak amacı ile başlattığı Mental Aritmetik ile İşaret Dili kurslarında ilk dönem sona erdi. Mental Aritmetik Öğretmeni Ebru Aşık ve İşaret Dili Öğretmeni Reyhan Ayrık’ın eğitmenliğinde aldıkları eğitimleri, Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Tiyatro Salonu’nda düzenlenen yıl sonu gösterisinde sergileme imkanı bulan kursiyerlerin etkinliği, salonu dolduran aileleri ve yakınlarının büyük beğenisini topladı.

Gösterilerin sonunda sahneye çıkan ve öncelikle tüm kursiyerleri tebrik ettiğini belirten Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı “Mental Aritmetik, 05-12 yaş grupları arasındaki çocukların beyin gelişimine önemli katkı sağlıyor. Biz de Çorlu Belediyesi olarak, çocuklarımızın geleceğine katkı sağlamak için böyle bir kurs başlatmaya karar verdik. Ülke genelinde bu tür kurslar elbette ki var. Ancak görünen o ki, bizim kursiyerlerimiz bu konuda çok başarılılar. Kurslara devamlılık, özellikle Mental Aritmetik’te çok önemli. Bu istikrarı sağlayan öğrencilerimiz, Ebru Aşık öğretmenimizin de katkıları ile bugün çok iyi performans sergilediler. Şarkı söyleyerek, enstrüman çalarak veya sayı sayarak aynı zamanda toplama ve çıkarma işlemi yapmak bize göre çok zordu. Ama ortada bir gerçek var ki, çocuklarımız bugün bunları başarı ile gerçekleştirdiler. Bu da bize gösteriyor ki, eğitilmiş insanın başaramayacağı şey yoktur.” dedi.

İşitme engelli vatandaşlarımız için özellikle kamu kurumunda ya da özel bir şirkette çalışan personelin yoğun ilgi gösterdiği İşaret Dili kursu ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Avcı “Ülkemiz nüfusunun büyük bir kısmı, engelli vatandaşlarımızdan oluşuyor. Onların da bir kısmı işitme engelli. Bu konuda bir adım atılması gerektiğini düşünerek başladığımız kursumuzun sonunda gelinen nokta ortada. Özellikle kamu ve özel şirketlerin halkla ilişkiler ve iletişim birimlerinde görevli personelin yoğun ilgi gösterdiği kurslarımızın sonunda kursiyerlerimiz rahatlıkla işitme engelli bir vatandaşımız ile anlaşabiliyor ve sorunlarının çözümünü sağlıyor. Kursumuzda ayrıca, Çorlu Sakatlar Derneği üyeleri de eğitim aldılar. Onların gösterilerini, mevcut tiyatro salonumuzun durumu itibari ile sinevizyonda izleyebildik, ama gördük ki öğrenmenin önünde hiç bir engel yok. Öğretmenimiz Reyhan Ayrık, kursiyerlerimizi şarkıyı işaret diline çevirecek ölçüde eğitmiş. Tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Engelli vatandaşlara yönelik olarak düzenlenen İşaret Dili kursu için Çorlu Belediyesi’ne teşekkür ettiğini belirten Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şube Başkanı Canan Naciye Yurdseven, günün anısına; Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Vildan Perçinoğlu ve İşaret Dili Kurs Öğretmeni Reyhan Ayrık’a plaket takdim etti.

Mental Aritmetik ve İşaret Dili kursiyerlerinin gösterileri sonunda tiyatro salonunda bulunanlar kursiyerleri ayakta alkışlarken, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

Editör : Tuğberk Erdem
1985 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu