Birincilik, Doğa'mızda Var
reklam
25 Ocak 2012
Birincilik, Doğa'mızda Var

Birincilik, Doğa'mızda Var

Çorlu Doğa İlköğretim Okulu öğrencileri, 28 Aralık’ta Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan SBS denemesinde büyük bir başarıya imza attılar. Genç filizler, “Doğa Konseptli Eğitim Modeli” ile başarıdan başarıya koşuyor.

Çorlu Doğa İlköğretim Okulu 6’ncı, 7’nci ve 8’inci sınıf öğrencileri, 28 Aralık’ta Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan SBS denemesinde büyük bir başarıya imza attılar. 6’ncı ve 7’nci sınıflarıyla Çorlu’da 48 okul arasında birinci olan Doğa Koleji, aynı başarıyı genelde de yakalayarak sınav yapılan tüm ilçelerdeki 7’nci sınıflar içinde birinci, tüm 6’ncı sınıflar içinde ise ikinci oldu. 8’inci sınıflarında da Çorlu üçüncülüğünü yakalayan okul, “Doğa Konseptli Eğitim Modeli” ile başarıdan başarıya koşuyor.

Her çocuğun farklı bir birey olduğu gerçeğini temel alarak farklı bir bakış açısıyla dünyayı gözlemleyen ve ufkunu bu farklı bakış açısıyla genişleten bir mantığa dayanan “Doğa Konseptli Eğitim Modeli”, 35 Doğa Kampüsü’nde eş zamanlı olarak uygulanmaya devam ediyor. Öğrencilerinin yerel değerlere bağlı, evrensel değerlere açık ve uluslararası bir vizyona sahip olmalarını hedefleyen kolej, öğrencilerinin, geleceğin doğayla barışık dünyasının aydınlık liderleri olması için onlara geniş imkânlar sunuyor. Kendilerini özgürce ifade eden ve yapmak istediklerini hayata geçirebilen öğrenciler, yetenekli ve istekli oldukları alanlara yoğunlaşabiliyor.

Alınan başarılara istinaden bir açıklamada bulunan Çorlu Doğa Koleji Kurucu Temsilcisi Sibel Gürsoy; “Doğa Okulları, Türkiye’de eğitim hayatına başladığı tarihten itibaren, Türk Eğitim Sistemi’ne katkılarıyla sistemin gelişmesine öncülük etmiş ve uluslararası kurumlarla gerçekleştirdiği işbirliği ile Türkiye’yi dünyadaki eğitim teknolojileriyle buluşturmuştur. Başarısı kanıtlanmış bir sistem uygulayan ve bunu geliştirmeye devam eden Doğa Okulları, sistemin sonuçlarını ulusal ve uluslararası birçok başarıyla kanıtlamaktadır. Ulusal çerçevede akademik ve sportif birçok alanda alınan birinciliklerin yanında, Türkiye’deki özel bir okulun basketbol takımının dünya şampiyonu olabildiğini, öğrencisinin atletizmde dünya birinciliği elde edebildiğini ya da İngiltere’de düzenlenen BETT Show’a (British Educational Training and Technology Show) katılan tek Türk markasının Doğa Okulları olduğunu konuşabiliyorsak, Doğa Koleji Eğitim Konsepti’nin Türkiye’ye kattığı değerin altının çizilmesi gerektiğini düşüyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan sınavda başarılı sonuçlar alan tüm öğrencilerimizi de bu vesileyle kutluyorum” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
2439 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu