Gelişim Sürecinde, Sanayi Ve Üniversite Ayrılmaz İkilidir
reklam
02 Ocak 2018
Gelişim Sürecinde, Sanayi Ve Üniversite Ayrılmaz İkilidir

Gelişim Sürecinde, Sanayi Ve Üniversite Ayrılmaz İkilidir

Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) 2017 Yılı 2’nci Toplantısı; 25 Aralık 2017 Pazartesi günü, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Batı Eğitim Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Çorlu Şube Müdürü Tolga Erkan, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile akademisyenler katılımda bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan “İlimizde kamu, üniversite, sanayi alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu toplantılarda bulunmaya gayret ediyorum. Buradaki KÜSİ, üniversite ve sanayi temsilcilerimiz bize ciddi anlamda destek oluyorlar. İlimizde bu iş birliğinin iyi işlediği kanaatindeyim. Bunun meyvelerini de görüyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki üniversite olmadan, bilim olmadan sanayicinin gelişmesi, sanayi olmadan da üniversitenin büyüme imkânı yok. O yüzden de biz bu birlikteliği sağlayacak koordineyi gerçekleştirmek zorundayız. Bunun bilinci ile bu çalışmaları takip ediyoruz. Gerçekten üniversitelerimiz de, hocalarımız da o iş birliğini sürdürmeye gayret ediyorlar. Yapılan çalışmalara bizzat iştirak ederek bu çalışmalara katkı sağlıyorlar. O yüzden emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Alüminyum, tekstil, kimya sektöründe çok güzel ve başarılı çalışmalar yaptık.” dedi.

Toplantı, gerçekleşen sunumların ardından yapılan fikir alışverişiyle sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1732 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu