Bu Okulda Zil Çalmıyor
reklam
21 Mart 2012
Bu Okulda Zil Çalmıyor

Bu Okulda Zil Çalmıyor

Çorlu’da bulunan İMBK Öğretmen Lisesi’nde başlatılan uygulama, Tekirdağ İl Sınırları içerisindeki okullarda bir ilke imza attı. Okuldaki öğrenci ve öğretmenler, zil çalınmaksızın saatlerine bakarak derslere girip çıkıyorlar.

Eğitim ve öğretime 2010 yılında başlayan Çorlu İMBK Öğretmen Lisesi, örnek oluşturacak çalışmalara imza atmaya devam ediyor. 360 öğrencisi bulunan okulda “Zil Çalmama” uygulaması başlatıldı. Tekirdağ İl sınırları içerisindeki okullar arasında bir ilke imza atan İMBK Öğretmen Lisesi’nde, zil sesinin şartlı refleksle algılamayı durduracağı anlayışından hareketle böyle bir uygulamaya geçildiği belirtildi.

Çorlu İMBK Öğretmen Lisesi Müdürü İsmail Kurban konuyla ilgili olarak verdiği bilgide; “Zil sesinin eğitimi bıçak gibi kestiğini savunan öğrenci ve öğretmenler, zil uygulamasının zihni algılamayı kapattığını, saat uygulamasının bireylerin kendi oto kontrolünü sağlamasına katkı verdiği, komut değil, bilinçle hareket etme öz güveni geliştirdiğini dile getiriyor. Uygulamada ilk başlarda zorluk çeken öğrenci ve öğretmenler artık zil sesinden rahatsız olmuyor. Saatlerine bakarak dakikasında derse girip çıkıyorlar. Ders sırasında öğrenci ve öğretmen çok önemli bir konu anlatırken, konuşmaları zil sesiyle kesilmiyor. Sadece Üniversitelerde uygulanan sistem lise de benimsendi. Öğrencilerin konuları daha iyi anlaması ve kişiliklerini geliştirmesi için her yolu deneyen okul idaresi ortak nokta oluşturuyor” dedi.

Çorlu İMBK Öğretmen Lisesi öğrencilerinden Zeynep Toprakçı, İlayda Çalım ve Nihan Meşe de uygulamadan son derece memnun olduklarını dile getirerek; “İlk zamanlarda çok zorluk çektik. Kişi kendisini geliştirdiğini, oto kontrolünü sağladığını görünce uygulamanın önemini daha iyi anladık. Devlet memurları bile zile odaklanıyor. 25-30 yaşındaki kişi zile odaklanıyor. Öğrenci ders boyunca zilin çalmasını bekliyor. Bize bunlar yanlış geliyor. Uygulamadan son derece memnunuz. Bu sistemle şartlanma duygusundan uzaklaşmış oluyoruz, bu uygulamayla zamanın değerini daha iyi kavrayabiliyor, sorumluluğumuzu artırabiliyoruz. Öğretmenlerimizin ve bizlerin dikkati dağılmıyor, konular bölünmüyor. Bu uygulamayı tüm arkadaşlarımıza tavsiye ediyoruz” dediler.

Müdür Kurban; “Bizim okulumuz da bulunan öğrenciler seçilmiş çocuklardır, yani bu öğrenciler bir taban puan ortalamasını aşarak okulumuza geliyorlar, okulumuzda en alt taban puan 449 en yüksek taban puan ise 478’dir. İşte bu puan aralığında olan başarılı bir öğrenci sayımız vardır. Çorlu’da inanıyorum ki en iyi eğitimi veren ve en iyi öğrencileri bünyesinde bulunduran bir okuluz” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
2655 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu