Çarşı Esnafının Dayanacak Gücü Kalmamış
reklam
12 Kasım 2020
Çarşı Esnafının Dayanacak Gücü Kalmamış

Çarşı Esnafının Dayanacak Gücü Kalmamış

İYİ Parti Tekirdağ İl Yönetimi, Süleymanpaşa’daki çarşı esnafını ziyaret etti. Siftah bile yapamadıkları için oldukça dertli olduklarını söyleyen vatandaşlar; kira, vergi, elektrik, su ve doğalgaz gibi borçlarını dahi ödeyemediklerini kaydettiler.

İYİ Parti Genel Merkezi ile il ve ilçe teşkilatlarında yaşanan hareketlilik olanca hızıyla devam ediyor. Bir yandan Genel Başkan Meral Akşener ülke genelinde temaslarda bulunurken bir yandan da il ve ilçe teşkilatları hummalı bir şekilde çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyorlar.

“Millet Bizi Çağırıyor” sloganı çerçevesinde harekete geçen İYİ Parti Tekirdağ İl Yönetimi, Süleymanpaşa’daki çarşı esnafını ziyaret etti. Pandemi süreci ve ülkedeki ekonomik şartlar nedeniyle oldukça sıkıntılı günler geçirdiklerini ifade eden esnaflar, parti yetkililerine dert yandılar.

Esnafın zorda olduğunu kaydeden İYİ Parti Tekirdağ İl Yönetimi Ekonomi ve Kalkınma Politikaları Başkanı Elif Demirbaş, “Bir yandan Genel Başkan’ımız Meral Hanım Türkiye’yi dolaşarak esnafın derdini dinlerken, bizler de yerelde esnafımızın ve işverenlerimizin sorunlarını dinliyoruz. Esnafımız, bin dertli… Yapılan ziyaretlerde esnafın siftah yapmadan kepenk kapattığını öğrendik. Vergi ve sigorta borçlarını ödeyemediklerini kaydeden esnaflarımız; kira, elektrik, su ve doğalgaz faturalarını dahi ödeyemediklerini ilettiler. Çok acı bir durum… Esnafımız, bitmiş durumda! Vatandaşın da alım gücü kalmadığı için esnaf, çareyi personel çıkartmakta bulmuş. Bankalara olan kredi borçları da üst üste birikince, esnafımız büyük bir ekonomik dar boğaza girmiş. Esnafın, artık dayanacak gücü kalmamış.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
34735 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu