Ormanlık Alanlara Girişler, Bir Aylığına Yasaklandı!
reklam
14 Kasım 2021
Ormanlık Alanlara Girişler, Bir Aylığına Yasaklandı!

Ormanlık Alanlara Girişler, Bir Aylığına Yasaklandı!

Son günlerde birbiri ardına yaşanan ve tüm ülkeyi adeta yasa boğan orman yangınlarının ardından yazılı bir basın açıklaması yapan Tekirdağ Valiliği, 30 Temmuz 2021-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında ormanlık alanlara girişleri yasakladı.

Tekirdağ Valiliği tarafından 30 Temmuz 2021 Cuma günü yayınlanan 2021/1 numaralı kararda, “Tekirdağ İli Orman Yangınlarıyla Mücadele kapsamında; Tekirdağ İli sınırları içerisindeki ormanlara girişlerin, 30 Temmuz 2021-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında yasaklanması, 6831 sayılı Orman Kanunun 74’üncü Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9’uncu ve 66’ncı Maddeleri uyarınca uygun görülmüştür.

Madde 1-Tekirdağ İl sınırları içerisinde tüm ormanlık sahalara, yetkililerden başkasının girmesi kesinlikle yasaktır.

Madde 2-Bu ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda, orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak yasaktır.

Madde 3-Vatandaşlar, yalnızca kendilerine ayrılan izinli piknik alanlarından gerekli önlemleri alarak yararlanabileceklerdir.

Madde 4-Orman Yasası’nın 31’inci ve 32’nci Maddeleri kapsamında olan köyler/mahalleler başta olmak üzere; orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köyler/mahalleler de dâhil olmak üzere anız, bağ, bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklanmıştır.

Madde 5-Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları, ormanı etkileyebilecek yangınlara karşı gerekli önlemleri alacaktır.

Madde 6-Enerji Nakil Hatları’nın yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar (TEDAŞ, TREDAŞ ve TEİAŞ); hatların özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecekler, yetkililerce istenilmesi durumunda hattaki enerjiyi keseceklerdir.

Madde 7-Belediyeler, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (dozer, loader, kepçe) hazır bulunduracaklardır.

Madde 8-Orman İdaresi, Jandarma ve Emniyet Birimleri’nce oluşturulan devriye sistemi etkin bir şekilde uygulanacak, gerekirse Kaymakamlar’ın emirleri ile tüm kamu personel ve olanaklarından, önleyici hizmetler (devriye kontrol vb.) ile yangınlara karşı müdahale de yararlanılabilecektir.

Madde 9-Yangın ihbarı ücretsiz 112 ACİL No’lu telefonlara da yapılabilecektir.

Orman yangınlarını önleme amacıyla yukarıdaki 9 (dokuz) maddede belirtilen kararlar alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.
Editör : Tuğberk Erdem
637 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu