Çorlu'daki Minik Öğrencilere, Trafik Eğitimi Verildi
reklam
15 Kasım 2021
Çorlu'daki Minik Öğrencilere, Trafik Eğitimi Verildi

Çorlu'daki Minik Öğrencilere, Trafik Eğitimi Verildi

Geleceğin bilinçli yaya ve sürücülerin yetiştirilebilmesi amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Çorlu Trafik Eğitim Parkı’nda, minik öğrenciler için etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da katıldı.

Çorlu İlçesi Hatip Mahallesi’nde bulunan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 yıl önce hizmete açılan Çorlu Trafik Eğitim Parkı’nda trafik polisleri tarafından verilen teorik ve pratik trafik eğitimi yerinde inceleyen Vali Aziz Yıldırım, öğrencilerle trafik konulu bir sohbet gerçekleştirdi. Çocuklara trafik hakkında genel sorular soran Vali Yıldırım, verilen cevapları beğenerek çocukları takdir etti. Daha sonra öğrenciler trafik polisi ve trafik jandarma ekiplerinin kontrolünde akülü araçlarla eğitim gerçekleştirdi.

Düzenlenen trafik eğitimi ile ilgili kısa bir basın açıklamasında bulunan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Bu tesis, 2 yıl önce Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak kullanıma açıldı. Oldukça güzel bir tesis oldu. Yalnız pandemi süreci nedeniyle bu tesisi çok fazla kullanamadık. 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlamasıyla birlikte yeniden kullanılmaya başlandı. Öğrenciler burada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, planlı bir şekilde trafik eğitimi alacaklar. Bu çalışma, bilinçli yaya ve sürücülerin yetiştirilebilmesi adına çok önemli bir çalışma. Minik öğrencilerimiz burada, akülü araçlarla tam bir trafik eğitimi alacaklar. Işıklandırmaları, üst geçidi, trafik işaretleri ile trafikteymiş gibi hareket edirek, kuralları öğrenecekler.” dedi.

Düzenlenen eğitim programına; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erdin Eral ve trafik eğitimi alan öğrenciler katıldı.

İlk ve orta öğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vermek, okul dışında her an karşı karşıya kalınan trafik ortamını parklarda gerçekleştirerek trafik kurallarına uygun davranış kazandırılmasına, böylece trafik kültürünün oluşmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesine yardımcı olmak amacıyla planlanan ve yaklaşık 2 milyon TL’ye mâl olan Çorlu Trafik Eğitim Parkı, 4 bin m²’lik minyatür bir şehir olma özelliğini de taşıyor.
Editör : Tuğberk Erdem
1058 Okunma
Çorlu'daki Minik Öğrencilere, Trafik Eğitimi Verildi
Çorlu'daki Minik Öğrencilere, Trafik Eğitimi Verildi
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu