Çorlu Halk Ekmek Büfeleri, 01 Mayıs’ta Hizmete Giriyor
reklam
22 Nisan 2023
Çorlu Halk Ekmek Büfeleri,  01 Mayıs’ta Hizmete Giriyor

Çorlu Halk Ekmek Büfeleri, 01 Mayıs’ta Hizmete Giriyor

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Çorlu-Ergene Fırıncılar Yar. Der. Başkanı Haşim Yiğit tarafından imzalanan protokol kapsamında; fırıncılar tarafından üretilecek ekmekler, 01 Mayıs’tan itibaren Çorlu Halk Ekmek Büfeleri’nden satışa sunulacak.

Çorlu Belediyesi ve Çorlu-Ergene Fırıncılar Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen “Çorlu Halk Ekmek” Projesi kapsamında protokol imzalandı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu-Ergene Fırıncılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Haşim Yiğit ve dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen törenle imzalanan protokol kapsamında; Çorlu’da faaliyet gösteren fırıncı esnafının üreteceği ekmeklerin satışa sunulacağı “Çorlu Halk Ekmek” büfeleri, 01 Mayıs’ta hizmet vermeye başlayacak.

EKMEK HARİCİ ÜRÜN SATILAMAYACAK

Mayıs ayı itibarıyla büfelerin hizmete gireceğini ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Bugün ‘Çorlu Halk Ekmek’ Projemizin hayata geçmesi için gerekli olan önemli bir aşamayı tamamladık. Çorlu-Ergene Fırıncılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Haşim Yiğit ve dernek üyeleri ile birlikte ‘Halk Ekmek Satış Protokolü’müzü imza altına aldık. Protokol kapsamında ‘Çorlu Halk Ekmek’ ibareli ekmek satış büfelerinin temini, kurulumu, altyapı, elektrik, su gibi bağlantı ve abonelik işlemleri belediyemiz tarafından yapılacak. Denetimler, Zabıta Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce gerçekleştirilecek. Çorlu-Ergene Fırıncılar Yardımlaşma Derneği üyelerince üretilecek ekmeklerin satışı, aynı gün içinde yapılacak. Çorlu Halk Ekmek Satış Büfeleri başka maksatla kullanılamayacak. Büfelerde, ‘Halk Ekmek’ dışında başka bir ürün satılamayacak ve başka bir şahsa devredilemeyecek.” dedi.

İLK ETAPTA 6 FARKLI ADRESTE HİZMETE GİRECEK

Sarıkurt, “Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hayata geçireceğimiz ‘Çorlu Halk Ekmek’ Projemizi, 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü kıymetli hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Üretimi Gisa Prefabrik tarafından gerçekleştirilen büfelerimizi bugün itibarıyla Hıdırağa ve Silahtarağa mahallelerimizde konuşlandırdık. İlk etapta 6 farklı adreste hizmete girecek olan büfelerimizde satışlara başlamış olacağız. Akabinde bu sayıları artıracağız. Katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Çorlu-Ergene Fırıncılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Haşim Yiğit ise açıklamasında, Çorlu Belediyesi iş birliğiyle Çorlu halkına hizmet etmekten mutluluk duyacaklarını ve Çorlu Halk Ekmek Büfeleri’nin hayırlı olması temennisinde bulundu.

EKMEĞİN GRAMAJI 200 GRAM OLACAK

Satışa sunulacak ekmeklerin gramajı 200 gr olarak belirlenirken, ilgili Oda tarafından belirlenen satış fiyatı üzerinden en az yüzde 25 oranında indirimli olmak koşuluyla, satış ücreti komisyon tarafından belirlenecek. Çalışacak personeller ise tek tip kıyafet ile temizlik ve hijyen kurallarına uygun olarak hizmet edecek. Ayrıca protokol kapsamında satılamayan ekmekler, Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevi’ne verilmek üzere Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerine ücretsiz olarak teslim edilecek.
Editör : Tuğberk Erdem
387 Okunma
Çorlu Halk Ekmek Büfeleri,  01 Mayıs’ta Hizmete Giriyor
Çorlu Halk Ekmek Büfeleri,  01 Mayıs’ta Hizmete Giriyor
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu