Tiyatrocu Gençler, Ata’nın Manevi Huzuruna Çıktı
reklam
25 Mayıs 2023
Tiyatrocu Gençler, Ata’nın Manevi Huzuruna Çıktı

Tiyatrocu Gençler, Ata’nın Manevi Huzuruna Çıktı

Süleymanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği “Şanlı Tarihini Sahneye Taşı” Liseler Arası Tiyatro Yarışması’na katılan genç sanatçılar, öğretmenleri ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret ederek Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıktılar.

Şanlı Tarihini Sahneye Taşı Liseler Arası Tiyatro Yarışması’nda kıyasıya yarışan 62 öğrenci ve 15 öğretmen, bu kez yan yana Ulu Önder’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıktılar. Rehber eşliğinde gerçekleştirilen Ankara gezisinde önemli tarihi ve kültürel yerleri ziyaret eden sanatçı adayları, eğlenceli bir yolculuğa imza atmış oldular.

ÜNİVERSİTE ADAYLARI DA UNUTULMADI!

Öte yandan Süleymanpaşa Belediyesi; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, üniversite sınavlarına hazırlanan lise son sınıf öğrencilerin için de Ankara gezisi organize edecek. Süleymanpaşa Belediyesi tarafından üniversite adaylarına verilen ücretsiz gerçek sınav atmosferinde yapılan sınav simülasyonları, sınav hazırlık kitaplarında büyük indirimler, Paşa Öğrenci Kart ile aylık ücretsiz internet ve Paşa Kafeler’de geçerli harçlık gibi desteklere ek olarak düzenlenen Ankara ve Anıtkabir Gezisi, 19 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek.

GENÇLERİMİZE, ÇOK FAZLA GÜVENİYORUZ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Süleymanpaşa’mızın gençlerine çok inanıyor, çok fazla güveniyoruz. Sanatta, bilimde, eğitimde ve her alanda, önce Türkiye sonra dünya çapında önemli işlere imza atacak bilgili, donanımlı ve aynı zamanda milli değerlerine, tarihine sahip çıkan bir nesil yetişmesi için de elimizden gelen desteği ve olanağı seferber ediyoruz. İlkokul öğrencilerimize yönelik resim, ortaokul öğrencilerimize yönelik fotoğraf ve lise öğrencilerimiz için tiyatro yarışmaları düzenliyor ve değerlerimiz üzerine düşünmelerini, üretim yapmalarını, sanatla haşır neşir olmalarını teşvik ediyoruz. Spor müsabakaları organize ediyoruz. Tiyatro yarışmamıza katılan tüm öğrencilerimizi de kazanan veya kaybeden olarak ayırmadan; geçen yıl ata topraklarımız olan Selanik’e, Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu eve, bu yıl da Anıtkabir’e, ebedi istirahatgâhına götürdük. Üniversite sınavına hazırlanan gençlerimizi de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızda yine Ankara’ya götüreceğiz. Bu geziyi, hem sınav öncesi öğrencilere moral olması hem de milli bayramlarımızın gençlerimiz nezdinde hak ettiği değeri görmesi amacıyla düzenledik.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
521 Okunma
Tiyatrocu Gençler, Ata’nın Manevi Huzuruna Çıktı
Tiyatrocu Gençler, Ata’nın Manevi Huzuruna Çıktı
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu