Ergene’nin Kral Çilek Tarlaları, Kapılarını Araladı
reklam
25 Mayıs 2023
Ergene’nin Kral Çilek Tarlaları, Kapılarını Araladı

Ergene’nin Kral Çilek Tarlaları, Kapılarını Araladı

Velimeşe ile Önerler’i birbirine bağlayan yol üzerinde yer alan Ergene Belediyesi Tarımsal Üretim Alanı’nda oluşturulan çilek ve lavanta tarlaları, Ergene’nin “Saklı Cenneti” haline geldi. Kral Çilek Tarlası, yeni sezon için kapılarını açtı.

Geçtiğimiz senelerde yoğun ilgi gören ve Velimeşe Mahallesi ile Çorlu’nun Önerler Mahallesi’ni bağlayan yol üzerinde yer alan Ergene Belediyesi Kral Çilek Tarlası, yeni sezona kapılarını açtı. Ergene Belediyesi Tarımsal Üretim Alanı’na gelen vatandaşlar sadece çilek toplamakla kalmıyor, eşsiz doğa manzarasına sahip Kral Çilek Kafe’de kahvaltı yapma imkânı da buluyor. Gerek kahvaltı gerekse fast food ürünleri ile yiyecek servisi yapan Ergene Belediyesi, vatandaşların aileleri ile birlikte güzel ve keyifli hatıralar biriktirmelerine aracılık ediyor.

Ergene Belediyesi çilek tarlasında çocuklar içinde ayrıca güzel bir “Survivor Parkı” oluşturan Ergene Belediyesi, küçüklere de bu parkta doyasıya eğlenme fırsatı sunuyor. Survivor Parkı’nda doyasıya koşup eğlenen çocuklar da günün keyfini eğlenerek çıkartabiliyor.

Ergene Belediyesi’nin tarım arazileri üzerine yapmış oldukları Lavanta ve Çilek tarlaları ile Ergene’de adeta saklı bir cennet oluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Belediyesi olarak, sadece sosyal belediyecilik alanında öncü değiliz. Belediyeciliğin, her alanında öncüyüz. Sosyal belediyecilik alanında yaptığımız öncü çalışmalarımızın yanı sıra, tarım alanında da bölge çiftçisine örnek olacak uygulamaları hayata geçirerek, rol model olmayı hedefliyoruz. Bu konuda da son derece başarılı olduğumuza inanıyoruz. Ergene Belediyemizin tarım arazileri üzerinde oluşturmuş olduğumuz lavanta tarlalarımızın hemen yanı başında bulunan 20 dönümlük alan üzerine de çilek tarlalarını oluşturduk. Vatandaşlarımıza, çilekleri dalından kopararak toplayıp evlerine organik meyve götürme imkânı sunduk.” dedi.

Geçtiğimiz sene çilek tarlalarında binlerce kişiyi misafir ettiklerini belirten Yüksel, “Çilek tarlalarımıza Ergene’den, Tekirdağ ve diğer ilçelerinden ve hatta İstanbul’dan dahi gelen misafirlerimiz oldu. Zaman zaman misafirlerimizle görüşme ve sohbet etme imkânım oldu. Görüştüğüm herkes çilek tarlalarımızı ve çileklerimizin lezzetlerini çok beğendiklerini söylediler. Bu memnuniyet, bizleri de çok sevindirdi. Ziyaretçilerimizin içerisinde en çok çocukların olması ve onların yüzlerinin gülüp mutlu olması, bizleri de son derece sevindiriyor. Çocuklar burada, dalından organik taze çileklerden yiyebiliyor. Ergene Belediyemizin çilek tarlalarından elleriyle çilek toplayıp evlerine götürmek isteyen herkesi, çilek tarlalarımıza bekliyoruz.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
591 Okunma
Ergene’nin Kral Çilek Tarlaları, Kapılarını Araladı
Ergene’nin Kral Çilek Tarlaları, Kapılarını Araladı
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu