Çorlu Belediyesi 2022 Bütçesi, 59 Milyon TL Açık Verdi!
reklam
25 Mayıs 2023
Çorlu Belediyesi 2022 Bütçesi, 59 Milyon TL Açık Verdi!

Çorlu Belediyesi 2022 Bütçesi, 59 Milyon TL Açık Verdi!

Çorlu Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu, 22 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirildi. 2022 Yılı Bütçe Kesin Hesabı’nın görüşüldüğü oturumda yapılan açıklamaya göre Çorlu Belediye Bütçesi, 59 milyon TL açık verdi.

Çorlu Belediyesi 2023 Yılı Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu, Çorlu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 22 Mayıs 2023 Pazartesi günü yapılan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında toplanan ikinci oturumda, ilk oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2022 Yılı Bütçe Kesin Hesap Raporu görüşülerek karara bağlandı. Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi Değer Kara tarafından okunan rapora göre, geçtiğimiz yıl; gider bütçesi 558 milyon 692 bin 457 TL 45 Kuruş olarak rakamlara yansırken, gelir bütçesi ise 499 milyon 794 bin 190 TL 21 Kuruş olarak gerçekleşti. Paylaşılan bu veriler ışığında Çorlu Belediyesi’nin 2022 Yılı Bütçesi, 58 milyon 898 bin 267 TL 24 Kuruş açık vermiş oldu. Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi Değer Kara tarafından okunan 2022 Yılı Bütçe Kesin Hesap Raporu, Belediye Meclis Üyeleri’nin oy birliğiyle kabul edildi.

SADECE BİR KEZ EK BÜTÇE YAPTIK

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Biz; Çorlu Belediyesi olarak, bin kişilik bir organizasyonuz. Kullanmakta olduğumuz teknolojik imkânlar, bize benzeyen diğer belediyelerin faaliyetlerini ve bütçelerini izleme imkânı da veriyor. Geçtiğimiz yıl, hesap yapmanın göreli olarak daha meşakkatli olduğu bir yıldı. Birçok belediye, birkaç defa ek bütçe yapmak zorunda kaldı. Biz, sadece bir ay gündemimize aldık. Açıklanan raporun ardından da büyük oranda isabetli bir netice ortaya konduğu gözüküyor. Özellikle daire müdürlerimize, bütçeyi takip eden belediye meclis üyelerimize, mali hizmetlerdeki uzmanlarımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 2022 Yılı Bütçe Kesin Hesabı’nda benim dikkatimi çeken husus; geçtiğimiz yılı, gelir ve gider arasındaki yaklaşık 50 milyon TL’lik bir farkla neticelendirmiş olmamız oldu.” dedi. 

TAHAKKUK EDENİN, NEREDEYSE YARISI TAHSİL EDİLEBİLDİ!

Dikkatini çeken satır başı konularda da açıklamalarda bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Özellikle emlak vergisiyle ilgili gelirlerimizin tahsilât oranında, iyi bir durumdayız. Aslında tahsilât noktasında; vatandaşlarımızın imkânları daha fazla olsaydı, belki bu borç miktarından da bahsetmemiz mümkün olmayacaktı. 139 milyon TL’lik tahakkuk rakamının, 75 milyon TL’lik bölümünü tahsil edebilmişiz. Tahakkuk ile tahsilât arasında, neredeyse 64 milyon TL’lik bir fark var.” diye konuştu. Başkan Sarıkurt’un paylaştığı veriler doğrultusunda emlak vergisi tahsilât oranı, yüzde 53,96 olarak gerçekleşmiş oldu.

SOSYAL YARDIMLARA AYRILAN KAYNAK ARTIYOR!

Sarıkurt, “Spor, kültür ve sosyal yardımlar gibi alanları ayrı müdürlüklerle tarifleyip, bu alanda Belediye Başkanlığı’mızın yapmış olduğu yatırımları da hep beraber izleyelim diye arzu etmiştik. Bu yıl, özellikle spor alanındaki tesisleşme konusunda, sadece evlatlarımız için ayırdığımız kaynak 6 milyon TL’nin üzerinde… Gönül ister ki hiç ihtiyaç olmasın! Ancak sosyal yardımlar tarafında da bu yıl itibariyle benzer bir durum söz konusu. Ayrılan kaynak, yaklaşık 15 milyon TL civarında. Ben, tüm çalışma arkadaşlarımıza yeniden teşekkür ediyorum. Tabi bu bağlamda daha fazla gelirimizin olması, daha fazla iş üretebilmemize vesile olacaktır. Bu noktada da zihnimizi yorduğumuzu belirtmek isterim.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
635 Okunma
Çorlu Belediyesi 2022 Bütçesi, 59 Milyon TL Açık Verdi!
Çorlu Belediyesi 2022 Bütçesi, 59 Milyon TL Açık Verdi!
Çorlu Belediyesi 2022 Bütçesi, 59 Milyon TL Açık Verdi!
Çorlu Belediyesi 2022 Bütçesi, 59 Milyon TL Açık Verdi!
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu