Saray'ın Festival Güneşi, Uluslararası Boyutta Parlayacak
reklam
05 Haziran 2013
Saray'ın Festival Güneşi, Uluslararası Boyutta Parlayacak

Saray'ın Festival Güneşi, Uluslararası Boyutta Parlayacak

Saray 1’inci Uluslararası 8’inci Geleneksel Bahar ve Kültür Festivali öncesinde bir brifing düzenleyen Belediye Başkanı Nazmi Çoban, 8 ülkeden gelen folklor ekipleriyle birlikte bu yıl festivalin uluslararası bir boyuta taşındığının altını çizdi.

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, 1’inci Uluslararası 8’inci Geleneksel Bahar ve Kültür Festivali öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. 1 hafta boyunca devam edecek olan etkinlik programı hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Başkan Çoban, ilk kez uluslararası düzeye taşınan Bahar ve Kültür Festivali sayesinde bölge halkının kaynaşma imkânı bulacağını ve muhteşem bir görsel şölenin gerçekleştirileceğini dile getirdi. Başkan Çoban, 3-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan bu büyük organizasyona tüm vatandaşları davet etmeyi de ihmal etmedi.

Başkan Çoban, gerçekleştirilen çalışmaları özetledi

Saray Kent Konseyi Kültür Evi’nde gerçekleştirilen brifinge, Saray Belediyesi için hazırlatılan tanıtım videosunun izlenilmesi ile başlandı. Göreve geldikleri günden bu yana gerçekleştirdikleri çalışmaları özetleyen Başkan Çoban; ilave içme suyu kaynağı projesinden kanalizasyon projesine, hali hazır haritalardan belediyedeki sendikalaşma sürecine, 17 araçlık sıfır araç alımından 11 dönüm alan üzerine kurulu İtfaiye Müdürlüğü tesislerine, Yaz Spor Okulları’ndan müzik kurslarına, Kent Konseyi’nin kuruluşundan park alanlarında yapılan düzenleme çalışmalarına, Kent Konseyi Kültür Evi’nden Saray Belediye Korosu’na, arıtma tesisinden Saray Otogarı’nın yeni yerine kadar birçok konuda detaylı açıklamalarda bulundu. 

“Son 4 yıldır, festivali kendimiz organize ediyoruz”

Festivallerin, Saray ve bölge halkı için sosyal bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Başkan Çoban; “ Festival organizasyonunun bir ihtiyaç olduğunu tespit eden ve ilk kez hayata geçiren kişi, Saray eski Kaymakamı Yaşar Karadeniz’dir. Kaymakamlık tarafından organize edilen 3 festivalde, Saray Belediyesi hiç katılım göstermemişti. Göreve geldiğimizde mevcut durumun, oldukça yanlış bir davranış olduğunu tespit ettik. Çünkü festival organizasyonlarının ev sahipliğini normal şartlarda belediyeler yapar. Organizasyonlara destek olmak amacıyla çıktığımız bu yolda, son 4 yıldır da festivali tamamen kendimiz organize ediyoruz. Bölge halkımızın çoğunun, birbirinden ünlü sanatçıları yerinde görme imkânına sahip olmuyor. Festival sayesinde, bunu gerçekleştirmiş oluyoruz. Ayrıca bu sayede dört bir yandan gelen vatandaşlarımız birbirleriyle kaynaşma imkânı buluyor ve halkımızın kültür alışverişi gelişiyor” dedi.

Festival, bu yıl uluslararası bir boyut kazandı

8 yıldır düzenlenen Saray Bahar ve Kültür Festivali’nin, bu yıl uluslararası bir boyut kazandığını ifade eden Nazmi Çoban; “Bu yıl, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF)’nun desteğiyle, Uluslararası Folklor Organizasyon Komitesi (CIOFF) ile birlikte hareket ettik. Festivalimize; 8 farklı ülkeden folklor grupları, toplam 250 kişilik kadrolarıyla konuk olacaklar. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden, Gürcistan’dan, Macaristan’dan, Portekiz’den, Polonya’dan, Makedonya’dan, Endonezya’dan ve Bulgaristan’dan gelen konuklarımız, hem yöremizi ve bölgemizi tanıyacaklar hem de bizler konuklarımızın kültürlerini tanımış olacağız” şeklinde konuştu. Festival için yaptıkları ihalede ISO Belgesi şartı aradıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Çoban, festival esnasında vatandaşların en iyi şekilde vakit geçirmesi için çalıştıklarını belirtti.

Başkan Çoban’dan, özel teşekkür

Brifingin devamında festival programı hakkında da detaylı açıklamalarda bulunan Başkan Çoban; festivalin Pazartesi günü başlayacağını, resmi açılışın ise Cuma günü yapılacağını aktardı. Festivalin düzenlenmesinde kendilerine destek veren isimleri de unutmayan Başkan Çoban; “Saray Kaymakamı Sayın Hüseyin Öner’e, Saray İlçe Emniyet Müdürü Sayın Murat Ogan’a, Saray İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Sayın Özkan Özdoğan’a, Saray İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Sayın Müştak Gencer’e, Saray Kent Konseyi Başkanı Sayın Mehmet Bilecen’e, İl Genel Meclisi Üyelerine, Saray Belediye Meclisi Üyelerine ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın Başkanlarına, vermiş oldukları büyük destekten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Tüm bölge halkını birbirinden değerli sanatçıların yer aldığı ve birbirinden renkli etkinliklerin gerçekleşeceği Bahar ve Kültür Festivalimize bekliyoruz” diye konuştu.

Resmi açılış, Cuma günü saat 16.30’da

Geleneksel Bahar ve Kültür Festivali’nin resmi açılışı Cuma günü saat 16.30’da yapılacak. Festival çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak açılış töreninin devamında, protokol, konuklar, öğrenciler, STK temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan kortej, bando eşliğinde Festival Alanı’na kadar yürüyecek.  Ardından festival alanının resmi açılışı gerçekleştirilirken, konuklar stantları gezecek. Festivalin gece programı ise saat 20.00’da Saray Belediyesi Müzik Kursiyerleri’nin gösterisi ile başlayacak. Macaristan ve Gürcistan’dan gelen ekiplerin folklor gösterileri ile devam edecek festivalde, Grup Kuvars ve Suzan Kardeş sahne alacak.

Cumartesi gecesi, Onur Akın ziyafeti

Saat 16.00’da Yuvalı Köy Merası’nda gerçekleştirilecek Uçurtma Şenliği’nin ardından program saat 20.00’da Festival Alanı’nda devam edecek. Makedonya Halk Oyunları Ekibi ve Trakya Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri ile başlayacak etkinlikler, Damla Center Gelinlik Şov defilesi, folklor gösterileri ile devam edecek. Ardından da Saray Belediyesi Halk Korosu, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Necmettin Yıldırım ve Onur Akın sahne alarak en güzel şarkılarını katılımcılar için seslendirecek.

Finali Şevval Sam yapacak

Son günün gece programı saat 20.00’da yurt dışından gelen ekiplerin folklor gösterileri ile başlarken, gösterilerin ardından Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın oğulları Özgür, Ozan ve Çağdaş Çoban’ın konseri olacak.  Gecenin ve aynı zamanda festivalin kapanışında ise ünlü sanatçı Şevval Sam sahne alacak.

Editör : Tuğberk Erdem
2457 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu