Saray Fotoğrafçılık Kulübü, Her Geçen Gün Hızla Büyüyor
reklam
01 Temmuz 2013
Saray Fotoğrafçılık Kulübü, Her Geçen Gün Hızla Büyüyor

Saray Fotoğrafçılık Kulübü, Her Geçen Gün Hızla Büyüyor

Saray 1’inci Uluslararası 8’inci Geleneksel Bahar ve Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen doğa gezisine katılan Saray Fotoğrafçılık Kulübü üyeleri; Kanara Mağaraları, Laladere ve Kastro’da gerçekleştirdikleri çekimlerle göz doldurdu.

Gerçekleştirilen çekimlerin ardından Saray Fotoğrafçılık Kulübü ile ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Saray Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Bayram Çoğu; “Saray Fotoğrafçılar Kulübü (SFK), henüz 1’inci yılını doldurmadı. Ama bütün günlerini dolu dolu yaşıyor. Arkadaşlıkları, dostlukları sanki 40 yıllık dostlukmuş gibi… Mehmet Uygun İlkokulu Müdürü Hilmi Çeper arkadaşımızla birlikte ilk adımı, 16 Şubat’ta attık. Saray Halk Eğitimi Merkezi ve Mehmet Uygun İlkokulu ortaklığında “Okullar Hayat Olsun” projesiyle çıktık yola. Saray Belediyesi de desteğini esirgemeyince, ortaya herkesin görmek istediği o güzel tablo çıktı. Tablonun adı; Saray Fotoğrafçılar Kulübü oldu. Herkesin gizli gizli yaptığı işi bizler, topluca ve herkesin gözü önünde yaptık. Çoğu yerde fotoğraf makinesini eline alıp da sokak sokak dolaşan insanlara “köyün delisi” derler. Bizler, hep birlikte köyün delisi olduk. Ama Saray’a fotoğrafı ve fotoğrafçılığı sevdirmeyi başardık” dedi.

İlk sergilerini 23 Nisan günü açtıklarını ifade eden Mehmet Uygun İlkokulu Müdürü Hilmi Çeper ise; “Saray’da bir ilki başardık. “Amatör Gözüyle Trakya” adlı sergimiz, beklentilerin üzerinde bir beğeni topladı ve yola devam diyip ikinci kursumuzu açtık. Resmiyetteki iki ortak kurum, üçe çıktı. Saray Belediyesi sonuna kadar destek veren 3’üncü kurum oldu. SFK; hem resmi yönden, hem de sosyal paylaşım sitesi yoluyla meraklılarından aldığı destekle Saray Bahar ve Kültür Festivali’nde “59 Kareden Saray” adlı fotoğraf sergisini açtı. Neredeyse Trakya’nın her köşesini fotoğraflayan SFK’nın yaptığı işten inanılmaz zevk aldığı sergilerinde açıkça görülüyor. SFK henüz bir resmiyet kazanmadı, ama en kısa sürede bir resmiyet kazanacağından eminiz” dedi. 

Editör : Tuğberk Erdem
2329 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu