Çorlu Huzurevi'nde Kep Atma Töreni
reklam
28 Kasım 2011
Çorlu Huzurevi'nde Kep Atma Töreni

Çorlu Huzurevi'nde Kep Atma Töreni

Çorlu Huzurevi’nde, yaşları 65 ile 80 arasında değişen 12 kursiyerin hazırladıkları el emeği ürünler, “Sonbaharın Yaprakları” adlı sergiyle görücüye çıktı. Düzenlenen törende cübbe giyip kep atan kursiyerler, sertifika almanın heyecanını yaşadı.

El sanatları eğitmeni Nurgül Balın eşliğinde hazırlanan ve Çorlu Huzurevi’nde gerçekleştirilen “Sonbaharın Yaprakları” adlı serginin açılışına; Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar ile çok sayıda daire müdürü ve huzurevi sakinleri katıldı.

Cübbe giyip kep attılar

Çorlu Huzurevi Müdürlüğü ve Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile Çorlu Huzurevi’nde kalan yaşlılara psikolojik destek sağlamak ve sanata yönelmeleri amacıyla düzenlenen kursa katılan 12 huzurevi sakininin yaptığı el emeği ürünler, “Sonbaharın Yaprakları” adlı sergiyle görücüye çıktı. İki yıl önce başlatılan el sanatları kursunu başarıyla tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan, yaşları 65 ile 80 arasında değişen 12 huzurevi sakini için bir de sertifika töreni düzenlendi. Düzenlenen sertifika töreninde cübbe giyip kep atan kursiyerler, sertifika almanın heyecanını yaşadılar.

Törende kısa bir konuşama yapan Çorlu Huzurevi Müdürü Ebru Baydak; “Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak, onların kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sağlamak ve mutlu olmalarına yardımcı olmak, birinci görevimizdir” dedi. Huzurevi Müdürü Ebru Baydak’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, kursiyerlere sertifikalarını törenle verdi.

Her birinde, 2 yıllık bir eğitim var

Açılış kurdelesinin kesilmesiyle birlikte birbirinde güzel el sanatı örnekleri, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Kısa bir sürede pek çok eserin alıcı bulması, dikkatlerden kaçmadı. Sergide; ebru sanatından ahşap boyamaya, rölyef çalışmalarından takı tasarımlarına kadar oldukça geniş bir yelpazedeki eserler yer aldı. Her bir eserin oluşumunda iki yıllık bir eğitim sürecinin bulunduğunu vurgulayan eğitmen Balın, bu süreçte yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Editör : Tuğberk Erdem
2819 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu