20 Kişilik Solo, 250 Kişilik Koro
reklam
03 Şubat 2015
20 Kişilik Solo, 250 Kişilik Koro

20 Kişilik Solo, 250 Kişilik Koro

Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Türk Halk Müziği Korosu, Mazlum Korkmazcan şefliğinde konser gerçekleştirdi. 20 ayrı solistin solo olarak türkü seslendirdiği etkinliğin sonunda, salonu dolduran yaklaşık 250 kişi bir koro oluşturarak türkülere eşlik etti.

Çorlu Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu, farklı bir konser etkinliğine imza attı. 20 ayrı solistin 20 ayrı türkü ile sahne aldığı etkinliğin finalinde ise konserin şefi Mazlum Korkmazcan sahne alarak “Kırmızı Gülün Alı Var” adlı türküyü seslendirdi. İzleyenlerin büyük beğenisini kazanan konserde, salonu dolduran 250 kişinin sahnedeki solistlere eşlik ederek dev bir koro oluşturması ise gecenin ayrı bir rengi oldu.

Konser sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Gürsan Çil; “Merkezimizin bünyesinde oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu öğretmenimiz Mazlum Korkmazcan nezaretinde yaptıkları başarılı çalışmalara bugün bir yenisini daha ekledi. Öğretmenimiz nezdinde emek veren, katılım gösteren herkesi tebrik ediyorum. Ekibimiz bu gece farklı bir çalışmaya imza attı. Solistler seslendirdikler türkülerin ait olduğu yörelere özgü kıyafetlerle sahne aldılar. Bu da geceye ayrı bir renk ve güzellik kattı. Emeği geçenleri kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü ise; “Bu güzel gecenin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyorum. Çorlu Halk Eğitimi Merkezi bizim yüz akımız. Bugüne kadar yaptıkları başarılı çalışmaları bundan sonra da katlayarak, başarılarının daim olacağına inanıyor, devamını diliyorum” diye konuştu.

Konserin Şefi Mazlum Korkmazcan, soğuk kış gecesinde düzenlenen organizasyonda türkülerin insanların içini ısıttığını belirterek katılım gösteren herkese teşekkür etti.

20 kişilik solo ile başlayıp 250 kişilik dev koro ile sona eren konserin, ilerleyen günlerde Tek Rumeli Televizyonu ekranlarında da yer alacağı belirtildi.

Editör : Tuğberk Erdem
2185 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu