Halk Eğitim Kursiyerleri Mozaiğe Hayat Verdi
reklam
03 Şubat 2015
Halk Eğitim Kursiyerleri Mozaiğe Hayat Verdi

Halk Eğitim Kursiyerleri Mozaiğe Hayat Verdi

Çorlu Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin eserlerinden oluşan “Hayat Bir Mozaik” adlı sergi, Orion Alışveriş Merkezi’nde açıldı. Toplam 40 kursiyerin 4 ay süren çalışmaları neticesinde hazırlanan sergi, açılışa katılan davetlilerden tam not aldı.

Orion Alışveriş Merkezi etkinlik alanında düzenlenen serginin açılışına; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Gürzsoy, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Gürsan Çil, halk eğitimi merkezi yöneticileri, öğretmenleri ve sergide eserleri yer alan kursiyerler katıldılar.

Serginin açılışında konuşan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç; “İlk defa böyle bir sergi açacağım. Daha önce halk eğitimi merkezlerine ait sergiler açtım ama böylesini, bu kadar güzelini ilk kez açacağım. Başarılı çalışmalara imza atan Çorlu Halk Eğitimi Merkezi’nin gelecekte Çorlu için daha başarılı eserler ortaya koyacağına inanıyorum. Serginin açılmasında ve hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Gürsan Çil de “Hayat Bir Mozaik” adlı serginin açılışını gerçekleştirmekten ötürü mutlu olduklarını ifade ederek; “Mozaik denilince akla Zeugma, Gaziantep ve Hatay bölgesi geliyor. Ancak Marmara Ereğlisi’nde yapılan kazılarda Milattan Önce (M.Ö.) 600’lü yıllara ait 500 metrekare alana sahip mozaikler bulundu” diye konuştu.

Orion Alışveriş Merkezi’nde açılan sergi için 2 ayrı grupta yer alan toplam 40 kursiyerin çalıştığını söyleyen Gürsan Çil; “Kursiyerlerimiz, öğretmenleri nezaretinde yaklaşık 4 ay süren çalışmalar neticesinde sergiyi hazırladılar. Sonunda da başarılı çalışmalardan oluşan bu sergi ortaya çıktı. Sergimizin hazırlanmasında bize katkı veren Çorlu Kaymakamımız Levent Kılıç’a, bize ev sahipliği yapan Orion Alışveriş Merkezi’ne, kurs öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Kılıç, Başkan Baysan ve diğer protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek serginin açılışını gerçekleştirdiler. Açılışın ardından protokol üyeleri sergide yer alan eserleri büyük bir dikkatle inceleyerek yapılan çalışmalar hakkında hem kursiyerlerden hem de kurs öğretmenlerinden bilgiler aldılar.

Editör : Tuğberk Erdem
2374 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu