Başkan Gök, Fotoğrafçılarla Buluştu
reklam
03 Şubat 2015
Başkan Gök, Fotoğrafçılarla Buluştu

Başkan Gök, Fotoğrafçılarla Buluştu

Türkiye Profesyonel Fotoğrafçılar Derneği Başkanı İbrahim Gök, Çorlu’da bulunan fotoğrafçıları ziyaret etti. Daha sonra ise Gök, Çorlu Fotoğrafçılar Derneği ev sahipliğinde Çorlu TSO Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda bir konuşma yaptı.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, İbrahim Gök’ün yanı sıra; Çorlu Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Birol Can, dernek yöneticileri, üyeleri ve Çorlu’daki fotoğrafçılar katıldılar.

62,5 milyon kişi vesikalık çektirecek

Meslektaşlarının mağdur olmaması için çalışmalar yaptığını ve Türkiye’yi karış karış gezerek fotoğrafçılarla bir araya geldiğini kaydeden İbrahim Gök, yaptığı çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Bundan yaklaşık 3,5 sene önce Amerika’da yaşayan bir arkadaşının kendisine Türkiye’de de çipli kimliklere geçileceğini söylediğini, ancak kendisinin aldırış etmeyerek anlam veremediğini söyleyen Gök; “Oğlumu üniversiteye kaydettirmek üzere gittiğimde yapılan işlemler sırasında, webcam ile fotoğrafını çektiler. Benden de 3 TL ücret aldılar. İşte o zaman durumu anladım. Fotoğrafçıların işini, devlet yapmaya başlamıştı. Çipli kimlikler için 62,5 milyon kişinin vesikalık fotoğraf çektireceği düşünüldüğünde fotoğrafçıların elde edeceği kazancı, ancak bu işin devlet tarafından yapılması durumunda ise kaybı sizin de düşünmenizi istiyorum” dedi.

“Ekmeğin yanına, zeytin de ver!”

Bu konuyla ilgili olarak eline bir ekmek aldığını ve kampanya başlattığını söyleyen İbrahim Gök; “Elimde ekmeğimle ortaya çıktım. 12 adet vesikalık fotoğraf çektirene, 2 sıcak ekmek vereceğimi söyledim. İlk başta meslektaşlarımızdan olumsuz tepkiler aldım. “Ekmeğin yanına, zeytin de ver!” diyenler oldu. Bu tepkileri biriktirdim ve insanlarla tek tek görüşmeye başladım. O zamandan bu zamana, Türkiye genelinde 7 bin 600 fotoğrafçı arkadaşımızı ziyaret ettim. Benim sizlerden isteğim; gerek fiyat politikasında, gerekse diğer tüm konularda birlik ve beraberliği sağlamanızdır. Eğer birlikteliği sağlarsanız, başarılı oluruz. Bu birliktelik sayesinde, en büyük sıkıntılarımızdan biri olan korsanla mücadele konusunda da başarı elde ederiz” diye konuştu.

“Vesikalıklar için söz aldık”

Gök; “Çipli kimliklerde kullanılacak olan vesikalık fotoğrafları, fotoğrafçıların çekmesi için girişimlerimiz oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ettik. Partilerin grup başkanları ile görüşmelerimiz oldu. Neticesinde, vesikalıkları fotoğrafçıların çekmesi için söz aldık. Fiyat politikası, birlik ve beraberlik için son derece önemli” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
2563 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu