Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu Sona Erdi
reklam
10 Ağustos 2015
Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu Sona Erdi

Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu Sona Erdi

Süleymanpaşa Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği 1’inci Uluslararası Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu sona erdi. İlçenin değişik yerlerine koyulacak olan ve bir ay süren çalışmanın ardından şekillenen mermer heykeller, sahil marina alanında sergilendi.

Süleymanpaşa Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği 1’inci Uluslararası Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu sona erdi. Bir ay süren hummalı bir çalışmanın ardından şekillenerek sanat eserine dönüşen mermer kütleleri, sahil marina alanında düzenlenen organizasyonla sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Süleymanpaşa’nın belirlenen noktalarına koyulup Süleymanpaşa’yı çağdaş sanatlar müzesine dönüştürecek olan heykellerin açılış törenine, sanatsal ve kültürel çalışmalarla Süleymanpaşa’yı uluslararası bir platforma taşıyan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da katıldı.

“İlk, ama son olmayacak!”

Açılışta bir konuşma yapan ve yapılan heykellerin önemine değinen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Gerçekten güzel ve oldukça önemli bir projeye imza attık. Çalıştay başlayınca, yontu ilerledikçe heyecanlandık. Dünyaca ünlü sanatçılar; bizim şehrimiz için, bu hava koşullarında bizim için çalıştı, bu şehir için çalıştı. Çok önemli bir projeydi. İlk defa yapılan bir çalışma, ama son olmayacak” dedi.

“Tekirdağ’ın isimlerini veriyoruz”

Eşkinat; “Sempozyumun ismini, “Bisanthe” koyduk. Sebebi Tekirdağ’ın ilk adı olmasıydı. Geçen hafta gerçekleştirdiğimiz yelken yarışlarının adı da Rodosto idi. Etkinliklerimize Tekirdağ’ın isimlerini veriyoruz. Gelecek dönemlerde gerçekleştireceğimiz etkinlerimizde de bu isimler üzerinden gideceğiz. Bisanthe’nin de ilkini gerçekleştirdik. İkincisi, üçüncüsü derken devamı gelecek” diye konuştu.

“Kaynaklarımızı aktarmaya devam edeceğiz”

Konuşmasına devam eden Eşkinat; “Çalıştayımız bitti ve siz değerli sanatçılarımızı uğurlayacağız. Heykelleri şehrin muhtelif yerlerine yerleştireceğiz ve şehrimizi açık hava müzesine döndürmek için ilk adımı atmış olacağız. Sizleri uğurladıktan sonra, Türkiye’nin önde gelen 24 ressamıyla birlikte 2’nci resim çalıştayını yapacağız. Sanata değer veriyoruz. Toplumu kültür ve sanat ile yoğurursanız, o toplum en doğru şeyi talep eder ve yaratır. Toplumu, tek başına bireyler değiştiremez. Toplumun değişimini, sanat ve estetik duygusu kazandırarak gerçekleştirebiliriz. Biz, buna inanıyoruz. Süleymanpaşa Belediye Meclisi ve çalışanları buna inanıyor. Kaynaklarımızı kültüre ve sanata aktarmaya devam edeceğiz. Aslında bugün, müzikalitesi yüksek bir açılış organize edecektik. Ama ülkemizin içinde bulunduğu ve bir an önce bitmesini istediğimiz bir durum söz konusu. İnsanların umudunu kaybetmeyeceğini umduğumuz günlerde, bunu tekrar yapmak üzere sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sertifikalar, Başkan Eşkinat’tan

Konuşmanın ardından Eşkinat, dünyaca ünlü ulusal ve uluslararası 8 heykeltıraşa katılım sertifikalarını verdi. Eserlerinde şehrin tarih ve kültüründen ilham alan sanatçılar, heykellerin açılışı sonrasında Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen davette yorgunluklarını attılar.

Editör : Tuğberk Erdem
2391 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu