“Kıl Testere Ile Ahşabın Aşkı”
reklam
10 Aralık 2015
“Kıl Testere Ile Ahşabın Aşkı”

“Kıl Testere Ile Ahşabın Aşkı”

Klasik naht sanatına farklı bir yorum getiren Grafiker Sezai Güler’in “Kıl Testere ile Ahşabın Aşkı” adlı kişisel sergisi, Orion AVM’de açıldı. 21-23 Kasım tarihleri arasında açık kalan sergide, tamamı el yapımı olan 25 eser sanatseverlerle buluştu.

Grafiker Sezai Güler’in ilk kişisel sergisi olan “Kıl Testere ile Ahşabın Aşkı”, Orion Alışveriş Merkezi’nin alt katında sanatseverlerle buluştu. Klasik naht (ahşap oymacılığı) sanatına farklı bir yorum getiren 1968 Çorlu doğumlu sanatçı, tamamı el yapımı olan 25 tematik eser ile büyük beğeni topladı.

Sergi açılışı sonrasında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Sanatçı; “Yaşamımın tamamını, bu kasabada geçirdim. Hayat mücadelesi denilen bu yolda, 26 sene süreyle ruhumu öldüren başka bir meslek süreci geçirdim. Dinginlik adına, onca yıl sonra testeremi yeniden elime aldım. İlk başta kısa bir süre umutsuzluğa kapılmıştım, ama görgüm ki; ne beynim, ne kalbim, ne de ellerim hiçbir şeyi unutmamış. Son 6-7 aydır oluşturduğum toplam 25 adet eseri, sanatseverlerin beğenisine sundum” dedi.

Sergilenen eserlerle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Güler; “Eserlerin hiçbirinde, teknolojik bir altyapı kullanılmadı. Zımparasından testeresine, boyasından verniğine kadar gerçekleşen her kademede el emeği var. Özünde, teknolojik olmayan ve aynı benim gibi zamana yenik düşmüş bir malzeme var. O da modernize edilmiş olan Mdflam ve suntalama yenik düşen kontraplak. Açıkçası kontraplaka hayat verirken, kendim hayat buldum” diye konuştu.

35*40 cm. ile 25*30 cm. arasında değişen ebatlarda toplam 25 adet eserin yer aldığı sergi sanatseverlerden tam not alırken, yoğun bir emek sürecinin ardından meydana gelen eserler 350 TL. ile bin 250 TL. arasında değişen fiyatlarla alıcı buldu.

Editör : Tuğberk Erdem
2240 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu