Tekirdağ Belediyesi'nde, Logo Arayışı Sürüyor
reklam
13 Ocak 2012
Tekirdağ Belediyesi'nde, Logo Arayışı Sürüyor

Tekirdağ Belediyesi'nde, Logo Arayışı Sürüyor

Tekirdağ Belediyesi’nin bir süre önce açtığı “Yeni Logo” yarışması, istenilen performansta bir logonun ortaya çıkmaması nedeniyle iptal edildi. 500’ün üzerinde eserin katıldığı yarışmada, 150’ye yakın eser ancak değerlendirme kapsamına girebildi.

Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç; “Logo yarışmamıza büyük ilgi gösterildi. Herkes kendi penceresinden bir şeyler yapmak için çaba göstermiş. Ama bazı çalışmalar var ki; son dakika öylesine çizilmiş gibi. Biz bunları hemen eledik. Değerlendirmeye aldığımız eserlerin ise Tekirdağ’ı yeteri kadar temsil edemeyeceğini düşündük. Kabul edebileceğimiz bir logonun da olmadığını gördük. Değerlendirmeye bu konuda uzman profesörlerin katıldığını da söyleyebilirim. Bu nedenle bu yarışmayı iptal ettik. Yeni bir yarışma açıp yeni eserlerin değerlendirmesini yapacağız. Tekirdağ’ı temsil edebileceğine inandığımız logoyu ise kullanmaya başlayacağız. Umarım en kısa sürede istediğimiz gibi bir çalışma ortaya çıkar” dedi.

Tekirdağ Belediyesi’ni temsil edecek olan yeni logonun belirlenmesi için bir araya gelen değerlendirme jürisi sonuca varamazken, bu durum tutanaklara şöyle geçti:

“Tekirdağ Belediyesi tarafından düzenlenen “Logo Yarışması”na gönderilen tasarımların değerlendirilmesi için 22.12.2011 tarihinde saat 10.00’da, Belediye Meclis Salonu’nda “Değerlendirme Jürisi” Üyeleri toplanmıştır.

Tekirdağ Belediyesinin yeni logosunun belirlenmesi için başlatılan “Logo Yarışması”na 296 katılımcı 574 adet logo tasarımı ile katılmıştır. 574 adet logo tasarımı değerlendirmeye alınmıştır. Yapılan değerlendirme sonunda Tekirdağ Belediyesini temsil edecek logo seçilememiştir.
Saygılarımızla,

Tekirdağ Belediyesi Logo Değerlendirme Jüri Üyeleri:

-Op. Dr. Adem Dalgıç (Tekirdağ Belediye Başkanı)

-Prof. Dr. Sema Ilgaz Temel (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölüm Başkanı)

-Doç. Dr. Rüya Yılmaz (Belediye Başkan Yardımcısı)

-Yrd. Doç. Dr. Didem Çatal (Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölüm Başkanı)

-Öğr. Gör. Dr. Cem Kara (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölüm Başkan Yardımcısı)

Not: Tekirdağ Belediyesi yeni logo arayışına devam etmekte olup, çalışmalar ile ilgili bilgilendirme Tekirdağ Belediyesi web sayfasında duyurulacaktır.”

Editör : Tuğberk Erdem
2390 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu