Tekirdağ Ticaret Borsası Tarım Kampüsü Hayata Geçiyor
reklam
08 Nisan 2017
Tekirdağ Ticaret Borsası Tarım Kampüsü Hayata Geçiyor

Tekirdağ Ticaret Borsası Tarım Kampüsü Hayata Geçiyor

Yazılı bir basın açıklaması yapan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Mustafa Yel, Tekirdağ Ticaret Borsası Tarım Kampüsü Projesi’nin hayata geçirileceği müjdesini verdi.

Milletvekili Yel, yaptığı yazılı açıklamada “Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Sayın Osman Sarı ve Meclis Başkanı Sayın Bahattin Atıcılar ile birlikte, Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığımız görüşme neticesinde, Tekirdağ Ticaret Borsası Tarım Kampüsü için Borsa hinterlandında ve hizmet binasına yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Maliye Hazinesi’ne ait taşınmazın satın alınması için onay alındı. Maliye Bakanı’mızla yaptığımız görüşmede, Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Sayın Osman Sarı ve Meclis Başkanı Sayın Bahattin Atıcılar’ın yanı sıra, Milli Emlak Genel Müdürü Sayın Tufan Büyükuzun da hazır bulundu.

Yel “Tekirdağ için çok önemli gördüğümüz bu Tarım Kampüsü Projesi’yle; Tarım Ürünleri Depo Birimleri, Lisanslı Depoculuk, Akredite Gıda/Çevre Laboratuvarı, Açık Hayvan Pazarı, Modern Satış Salonu ve Yönetim Binası’ndan oluşmaktadır. Bu proje içerisinde yer alan; bölgemiz tarım sektörü ile tarıma dayalı sanayi sektörümüzün önemli bir ihtiyacı olan tarım ürünlerinin uygun koşullarda, kalitelerinde herhangi bir kayba neden olmadan ve ürünlerini sigortalayarak depolanacak, Ticaret Borsası’nda elektronik ortamda alınıp satışına olanak sağlayacak olan “Lisanslı Depolar” yer alacaktır. Bu Lisanslı Depoculuk Sistemi’nde yaklaşık olarak 100 bin tonluk bir depolama yapılması planlanmakta olup, tesisin faaliyete geçmesi ile birlikte 25 kişilik bir istihdam imkânı doğacaktır.” dedi. YEL, açıklamasında; hayata geçirilecek Tarım Kampüsü’nde faaliyete sokulması planlanan Açık Hayvan Pazarı ve Modern Satış Salonu’yla; alım/satım salonu, çalışma ofisleri, 2 bin metrekare kapalı hayvan bekleme alanı, veteriner kontrol ünitesi, dezenfeksiyon üniteleri, küçükbaş hayvan satış ünitesi, karantina odaları, otopark gibi modern ve kullanışlı alanların inşa edileceğini belirtti.

“Bu kampüs içerisinde bölgemiz sanayicilerine, işletmelere ve çiftçilerimize hizmet etmek üzere kurulacak olan Akredite Gıda/Çevre Laboratuvarı; su analizi, emisyon, imisyon, gürültü ölçümü, toz ölçümü, potikal ölçümü, katı atık, atık yağ, deniz suyu analizi laboratuvarı, gıda fiziksel analiz laboratuvarı, kimyasal analiz laboratuvarı, mikro biyoloji analiz laboratuvarı gibi alt bölümlerden oluşacaktır.” ifadesini kullanan Yel “Tekirdağ’ımıza çok büyük katkı sağlayacağına inandığımız Tekirdağ Ticaret Borsası Tarım Kampüsü Projesi’nin; tüm sanayicilerimize, çiftçilerimize ve Tekirdağ’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
2048 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu