Başkan Aslan, Abig Toplantısı'nı Değerlendirdi
reklam
08 Nisan 2017
Başkan Aslan, Abig Toplantısı'nı Değerlendirdi

Başkan Aslan, Abig Toplantısı'nı Değerlendirdi

Almanya’nın Darmstadt şehrinde yapılan Avrupa Bölgesel İş Geliştirme (ABİG) Toplantısı’nı değerlendiren MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Aslan, Avrupa’dan ve Türkiye’den bine yakın firmanın fiili iş bağlantısı yapma imkânı bulduğunu ifade etti.

T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın koordinasyonunda, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğiyle düzenlenen ve bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ABİG Toplantısı, Darmstadt (Frankfurt / Almanya) Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya; MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Hessen Eyaleti eski Uyum Bakanı Jörg-Uwe Hahn, Hessen Parlamento Başkanı Norbert Kartmann (CDU- Christlich Demokratische Union- Hristiyan Demokrat Birliği), Veritas AG CEO’su Berhard Beck, Hessen Yatırım Ajansı Başkanı Jürgen Schneider, Kuveyt Türk iştiraki olan KT Bank CEO’su A. Kudsi Arslan, ZiraatBank CEO’su Ayten Türkmen ve Württemberg Eyaleti’nden MÜSİAD Karlsruhe, Stuttgart, Mannheim, MÜSİAD Danimarka, MÜSİAD Avusturya, MÜSİAD İsviçre, MÜSİAD Hollanda, MÜSİAD Genel Merkezi başta olmak üzere, Ankara, Kayseri, Bursa, Denizli, Muğla, Samsun, Sivas, Kocaeli ve Antalya olmak üzere birçok şube ve temsilcilikten yönetim kurulu üyeleri ve uluslararası ticaret yapan çok sayıda girişimci katılım sağladı.

ABİG Toplantısı’na MÜSİAD Tekirdağ Şubesi olarak katılım sağladıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Aslan “Üyeler arası ticari ilişkilerin gelişmesi, ticaret hacimlerinin artması, yeni iş bağlantılarının yapılması ve üye firmalarımızı tanıtmak amacıyla 2014 yılından itibaren Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu tarafından organize edilen Bölgesel İş Geliştirme Toplantıları; daha önce Sakarya, Trabzon, Adana, Kütahya, Antalya, Bursa olmak üzere son olarak Almanya Frankfurt şehrinde gerçekleştirildi.” dedi.

ABİG Toplantısı’nda, Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (SİNPAŞ GYO) Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik’in tecrübe paylaşımında bulunduğunu da ifade eden Başkan Aslan “Türkiye ve Avrupa Geneli Şube ve Temsilcilikler’den stant bazında katılım sağlayan 80 üyemiz, kendi firmalarının tanıtımını yapma ve iş geliştirmeleri için B2B (Business to Business- Firmadan Firmaya) görüşmeler yapma imkânı buldular. Her geçen gün büyüyen ve üye sayısı artan derneğimizde, yapısı ve faaliyet alanı genişleyen Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu farklı bir formatta ve “İş Birliğinin Kalbi Frankfurt’ta Atacak!” sloganıyla gerçekleştirdiği Avrupa Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı’nda Avrupa’dan ve Türkiye’den toplamda bine yakın firmanın bir araya geldiği ve aynı zamanda çok sayıda üye olmayan ziyaretçilerin de katılım gösterdiği programda, fiili iş bağlantıları yapma imkânı sağlandı.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
1774 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu