Direnişteki Nakliyat-İş Üyelerine, Topkapı'dan Destek Geldi
reklam
09 Nisan 2017
Direnişteki Nakliyat-İş Üyelerine, Topkapı'dan Destek Geldi

Direnişteki Nakliyat-İş Üyelerine, Topkapı'dan Destek Geldi

Asyaport Limanı’nda taşımacılık yapan bir firmada çalışan 7 işçinin ‘haksız şekilde işten çıkarıldığı’ iddiasıyla Nakliyat-İş Sendikası tarafından başlatılan direniş devam ediyor. Direnişin 16’ncı günündeki işçilere, Topkapı Ambarlar’dan destek geldi

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Türkiye Devrimci Kara, Hava ve Demiryolu Taşımacılığı İşçileri (Nakliyat-İş) Sendikası’na üye bir grup çalışana yönelik yapıldığı iddia edilen hak ihlalleri, baskı ve tehditleri protesto etmek ve yeniden iş başı yapabilmeleri için Tekirdağ MSC/Medlog Lojistik önünde başlatılan direniş devam ediyor. Direnişin 16’ncı günündeki işçilere, sendikanın örgütlü olduğu Topkapı Ambarlar’daki işyeri temsilcilerinden destek geldi.

İŞÇİLERİN EKMEĞİYLE OYNANIYOR

Gerçekleştirilen kitlesel dayanışma ziyaretinde bir basın açıklaması yapan ve MSC/Medlog Lojistik’teki sendikal mücadele sürecini anlatan Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu “Bizleri bu haklı sınıf mücadelemizde, ekmek kavgamızda yalnız bırakmayan işçi ve kamu sendikalarının, siyasi partilerin ve kitle örgütlerinin temsilcilerini selamlıyorum. Bugün burada işçi ve sendika düşmanlığına karşı 16 günden beri direnen MSC/Medlog direnişçisi işçi kardeşlerimizle birlikteyiz. Dünyanın 2’nci büyük konteyner operatörü MSC’nin, Türkiye’deki konteyner operatörü Medlog’dur. Burada, MSC/ Medlog Lojistik ile Asyaport arasında içi içe geçmiş bir ilişki vardır. MSC/Medlog işvereni yasalara karşı hileye ve yasadışı yollara başvurarak, işçilerin ekmeğiyle ve geleceğiyle oynamaktadır. ” dedi.

DEĞİŞİK ÜLKELERDEN DESTEK GÖRÜYOR

MSC/Medlog’un dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösterdiğini belirten Genel Başkan Küçükosmanoğlu “MSC/Medlog örgütlenmesi ve direnişi, 2016 yılının Eylül ayından beri devam etmektedir. Buradaki mücadele, MSC’nin kurulu bulunduğu dünyanın değişik ülkelerindeki işçilerin vermiş olduğu mücadeleden bağımsız değildir. Yunanistan’daki işçi kardeşlerimiz, buradaki mücadele için MSC’nin Pire Limanı’ndaki işyerini işgal etmişlerdir. İspanya’daki Bask Bölgesi’nin sendikal örgütü olan LAB (Langile Abertzaleen Batzordeak- Yurtsever İşçi Komisyonları) Sendikası, dayanışma mesajı yayınlamıştır. Portekiz’deki FECTRANS (Federaçao dos Sindicatos de Transportes e Comunicaçoes- Portekiz Taşımacılık ve İletişim Sendikaları Federasyonu) da dayanışmada bulunmuştur. Dünyada 93 milyon üyesi olan DSF (Dünya Sendikalar Federasyonu) da buradaki hak mücadelesiyle dayanışma içerisindedir.” diye konuştu.

ER YA DA GEÇ ZAFERLE SONUÇLANACAKTIR

Anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olan işçilerin performans düşüklüğü gibi sudan gerekçelerle işten atıldığını iddia eden Küçükosmanoğlu “Asyaport, buradaki siyasi gücünü de kullanarak OHAL’e ve Valiliğe başvurarak buradaki mücadeleyi engellemeye çalışmaktadır. Sendika olarak buradaki örgütlenmemizi hiçbir güç engelleyemez. MSC/Medlog hangi kanunsuzluğu yaparsa yapsın, Nakliyat-İş Sendikası’nın buradaki mücadelesini ve örgütlenmesini engelleyemeyecektir. Bu dava tüm işçi sınıfının ve emekçilerin davasıdır. Er ya da geç zaferle sonuçlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

BASIN AÇIKLAMASI SLOGANLARLA KESİLDİ

Basın açıklaması sırasında sık sık; “Atılan İşçiler Geri Alınsın”, “Direne Direne Kazanacağız”, “Medlog’a Sendika Girecek, Başka Yolu Yok”, “Baskılar Bizi Yıldıramaz”, “Davamız Ekmek Davasıdır”, “Yaşasın MSC/MEDLOG Lojistik Direnişimiz” sloganları atıldı.

Dayanışma ziyaretinde; Topkapı Ambarlar’daki İşyeri Temsilcileri, sendika yöneticileri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Emek Bürosu, Büro Emekçileri Sendikası, CHP Kadın Kolları, Eğitim-Sen, Fikir Kulüpleri Federasyonu, Eğitim-İş ve Birleşik Haziran Hareketi üyeleri hazır bulundu.

Editör : Tuğberk Erdem
1831 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu