Türkiye'nin Sanayi Devlerine, Çorlu'dan Parça Gidecek
reklam
07 Haziran 2017
Türkiye'nin Sanayi Devlerine, Çorlu'dan Parça Gidecek

Türkiye'nin Sanayi Devlerine, Çorlu'dan Parça Gidecek

S.S. Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi bünyesinde faaliyet gösteren imalatçı firmaların, tedarikçi olarak yer alabilmesi için toplantı yapıldı. İmzalanan iş protokolü kapsamında ileri teknoloji isteyen sektörlere tedarik hizmeti sunulaca

S.S. Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi bünyesindeki imalatçı üye firmaları ilgilendiren proje ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA), Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği (TÜDEP) ve Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) yetkilileri ile bir araya geldi. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın da destek ve bilgisi dâhilinde, S.S. Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; savunma sanayii, havacılık, uzay, nükleer santrallerin kurulumu ve benzeri ileri teknoloji isteyen sektörlerde tedarikçi olarak yer alınabilmesi için neler yapılması gerektiği konuşuldu.

DİYALOG KÖPRÜSÜ KURULACAK

S.S. Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin ev sahipliğinde yapılan toplantı; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürlüğü, TÜDEP, TRAKYAKA, NKÜ ve İnova Akademi Danışmanlık firmasının içerisinde yer aldığı ve daha önceden imza altına alınan protokolün uzantısı olarak gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıda; TÜDEP Başkanı Murat Yetişgin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürlüğü Şube Müdürü Bülent Gül, TRAKYAKA Yatırım Destek Ofisi Uzmanı İsmet Zümmer Cabbar, İnova Akademi Eğitim ve Danışmanlık firma yetkilisi Varol Ünel ve S.S. Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Dobrucalı’nın yanı sıra, imalatçı firma yetkilileri de hazır bulundu. Toplantının sonunda; S.S. Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi bünyesindeki imalatçı üye firmaların, Türkiye’de sektörlerinde lider firmalara ziyaretler gerçekleştirmesi ve karşılıklı diyalogların sağlanması kararı alındı.

DEV FİRMALARLA İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK

Savunma sanayii, havacılık, uzay, nükleer santrallerin kurulumu ve benzeri ileri teknoloji isteyen sektörlerde; Askeri Elektronik Sanayii ve Ticaret A.Ş. (Aselsan), Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş. (Roketsan), Hava Elektronik Sanayii ve Ticaret A.Ş. (Havelsan), Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), Türk Hava Yolları (THY), TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TUSAŞ Engine Industries-TEI), Askeri Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ASPİLSAN), Alp Havacılık A.Ş. gibi dev firmalar faaliyet gösteriyor.

FİRMALARIMIZ, GURUR KAYNAĞI OLACAK

İlgili kurumlar tarafından imzalanan iş protokolünün büyük memnuniyet yarattığını dile getiren S.S. Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Dobrucalı “Trakya bölgesinin en güçlü sanayi birlikteliği olarak; savunma, havacılık, uzay, nükleer santrallerinin kurulumu gibi ileri teknoloji isteyen sektörlere tedarik hizmeti sunabilecek çok sayıda imalatçı üyemiz var. Gerek yurtiçi, gerekse yurt dışına hizmet sunan üyelerimizin, Türkiye’deki yerli teknoloji atılımında yer alması ve ülkemizin teknoloji gelişimine bir nebze de katkı sağlayacak olması, bizim için gurur kaynağı olacaktır.” dedi.

Toplantı sonunda protokolün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Editör : Tuğberk Erdem
2232 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu