İlimizdeki Turizm Yatırımları Ve Sorunlar, Masaya Yatırıldı
reklam
05 Eylül 2017
İlimizdeki Turizm Yatırımları Ve Sorunlar, Masaya Yatırıldı

İlimizdeki Turizm Yatırımları Ve Sorunlar, Masaya Yatırıldı

İl genelindeki turizm yatırımları ve yaşanan sorunların değerlendirilmesi amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıda, Tekirdağ’ın turizm potansiyelinin ve yatırımlarının arttırılmasına yönelik projeler ele alındı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye hizmet binasında ve Başkan Kadir Albayrak’ın yönetiminde gerçekleştirilen toplantıya; Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka ve Dr. Kaan Gaytancıoğlu, Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Dilşad Ergin, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Yüksel Özdal, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Trakya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Orhan Çebi, Trakya Extrem Turizm Seyahat Acentası Genel Müdürü Sadri Özel ve Gazeteci Güven Serim katıldı.

FAALİYETLER, İL GENELİNİ KAPSIYOR

Tekirdağ’ın turizm potansiyelinin ve yatırımlarının arttırılmasına yönelik projelerin ele alındığı toplantıda İmar ve Şehircilik Dairesi Başkan Dilşad Ergin sunum yaptı. Katılımcılara, Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü’nün 2014-2017 yılları arasında yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Ergin; Süleymanpaşa İlçesi Ertuğrul Mahallesi’nde hayata geçirilen Miras Atölyesi 1, Uçmakdere Mahallesi’nde hayata geçirilen Miras Atölyesi 2, Şarköy İlçesi’ndeki erken dönem Osmanlı Mimarisi örneği olan Güzelköy Cami, Çeşme ve Hamamı’nın turizme kazandırılması amacıyla yapılan rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri ile Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından onaylanması beklenen Hagios Ioannes Theologos Manastırı ve Tepeköy Kilisesi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Ergin, yalnızca Süleymanpaşa ve Şarköy İlçeleri’nde değil il genelinde kültür varlıklarının ayağa kaldırılması için projelerin yapıldığını belirtti.

PROJELER, GÜNDEME GEÇ ALINDI

Miras Atölyesi 1 kapsamında 16 adet yapının projeleri teslim alındığını ve kurula onay için gönderildiğini ifade eden Ergin, bu yapılardan 14’ünün Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığı tarafından kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığını söyledi. Restorasyon çalışmalarının tamamlanması için projelerin onaylanmasının beklendiğini dile getiren Ergin, gerekli onayların verilmesi halinde, mevcutta var olan yapılardan başlanarak, 2019 yılına kadar 7 projenin tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. Miras Atölyesi 2 kapsamında da 15 adet yapının rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin teslim alındığının altını çizen Ergin, kurula onay için gönderildiğini ifade etti. Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun, projeleri gündeme geç aldığını söyleyen Ergin, onay süreçlerinin uzamasından dolayı büyük hazırlıklar ve çalışmalar sonucunda hazırlanan projelerin beklediğini söyledi. Trakya Bölgesi kapsamında Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulan projelerin çoğunluğunun Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu belirten Ergin, Büyükşehir Belediyesi’nin tarihine ve kültürüne verdiği önemin altını çizdi.

ÇALIŞMALAR, KIRSALDA DA SÜRÜYOR

Ergin’in ardından söz alan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Kırsal Turizm Çalışmaları ile ilgili detaylı bilgiler aktardı. Aslan, gerçekleştirilen projeler, faaliyetler ve hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Çalışmaların 10 kırsal mahallede sürdürüldüğünü söyleyen Aslan, projeler kapsamında yaşanan sıkıntıları, talep ve ihtiyaçları Başkan Albayrak’a iletti.

Toplantı sonunda Başkan Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin tarihine ve kültürüne her zaman sahip çıkacağını belirterek, gerekenlerin eksiksiz olarak yapılacağını ifade etti.

Editör : Tuğberk Erdem
1579 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu