Müsiad Üyesi İşadamları, Filistin'deki İsyana Destek Verdi
reklam
06 Eylül 2017
Müsiad Üyesi İşadamları, Filistin'deki İsyana Destek Verdi

Müsiad Üyesi İşadamları, Filistin'deki İsyana Destek Verdi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezi, İsrail’in Filistinlilere yönelik haksız yasak ve sınırlamalarına tepki göstermek amacıyla Kudüs’e gitti. Oluşturulan heyette, MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Aslan da yer aldı.

MÜSİAD, İsrail’in Filistinlilere yönelik haksız yasak ve sınırlamalarına tepki göstermek ve Filistinlilere destek vermek amacıyla, iş adamlarından oluşan bir heyetle Kudüs’e gitti. MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Aslan’ın da arasında yer aldığı MÜSİAD heyeti, Mescid-i Aksa’da kılınan Cuma namazının ardından basına açıklama yaptı.

FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE DESTEK OLACAĞIZ

El Halil Şehri’nde Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup ve Hz. Yusuf Peygamberlerin kabirlerini ziyaret eden heyet, 2’nci gün ise Hz. Ömer Camii, El-Halil Kapısı ve Burak (Ağlama) Duvarı ziyaretlerinin ardından Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kıldı. Namaz sonrasında basına açıklamalarda bulunan ve Filistinli Müslümanlara destek olmak amacıyla bölgeye geldiklerini ifade eden MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “İsrail’in, tüm Müslümanlar için kutsal mekân olan Mescid-i Aksa’da ibadet özgürlüğünü kısıtlamasını kabul etmiyoruz. MÜSİAD olarak, ilk kıblemize sahip çıkıyoruz. ‘İstanbul’daki Beyazıt Meydanı’nda nasıl toplandıysak, Mescid-i Aksa’da da toplanalım.’ demiştik. Bugün buradayız, Filistinli Müslüman kardeşlerimizle Cuma namazımızı kıldık. Kudüs; ilk kıblemiz, 2’nci mescidimiz ve 3’üncü haremimiz Mescid-i Aksa’yı bağrında barındırıyor. Peygamber Efendimiz (s.a.v) burada bütün Peygamberlere namaz kıldırmış ve Allah’ın (c.c.) huzuruna buradan çıkmıştır. Dolayısıyla Aksa sadece Filistinlilerin değil, bizatihi tüm Müslümanlarındır ve en az Mekke ve Medine kadar kutsaldır. Yalnız İsrail değil tüm dünya bilmelidir ki bu değerimize, bu emanetimize, Müslümanlar olarak her zaman sahip çıkacağız. Bedenlerimiz her gün burada olmayabilir, fakat biz bütün kalbimizle, bütün varlığımızla burada, bu topraklardayız. Peygamber Efendimiz (s.a.v) bir hadisinde; ‘Eğer Mescid-i Aksa’ya gidemez ve içinde namaz kılamazsanız, kandillerinde yakılmak üzere oraya zeytinyağı gönderin.’ buyurmuş. Biz de Mescid-i Aksa’yı karanlıktan aydınlığa çıkaracak kandilin bir damla yağı olmalıyız. Tüm dünya yapılan bu haksızlığa ve zulme ses çıkarmalı, tepkisini göstermelidir. Bunun için de var gücümüzle çabalayacağız. Filistinli kardeşlerimizden, İsrail’in zorbalığına karşı gösterdikleri direnişte desteğimizi eksik etmeyeceğiz.” dedi.

BAŞKAN ASLAN, ÇAĞRIDA BULUNDU

Konuya ilişkin olarak kısa bir açıklamada bulunan MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Aslan ise, “Buradan tüm kardeşlerimize, iş dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine çağrıda bulunuyorum. Gelin Mescid-i Aksa’ya hep birlikte sahip çıkalım ve özellikle bu dönemde ziyaretlerimizi eksik etmeyelim.” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Yurt İçi ve Yurt Dışı Şube Başkanları, Sektör Kurulu Başkanları ve 100’ü aşkın iş adamından oluşan MÜSİAD heyeti, yapılan basın açıklamasının ardından Burak Mescidi, Mervan Mescidi ve Kadim Mescidi’ni de ziyaret etti.

Editör : Tuğberk Erdem
1760 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu