Çorlu Tso'nun Bilgilendirme Paneline Yoğun İlgi
reklam
07 Eylül 2017
Çorlu Tso'nun Bilgilendirme Paneline Yoğun İlgi

Çorlu Tso'nun Bilgilendirme Paneline Yoğun İlgi

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) 14’üncü Meslek Komitesi tarafından düzenlenen “Deprem Özelinde Afet ve Acil Durumlar” konulu panel, 18 Ağustos 2017 Cuma günü gerçekleştirildi. Batı Eğitim Salonu’nda yapılan panele, çok sayıda davetli katıld

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül, Çorlu TSO Meclis Başkanı İsmail Güleroğlu, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Türk Kızılayı Çorlu Şube Başkanı Selime Dodurka, Çorlu TSO Meclis ve 14’üncü Meslek Komitesi Üyesi Bülent Mutlu, 14’üncü Meslek Komitesi Üyeleri ve davetlilerin katılım gösterdiği panelin açılış konuşmasını, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül gerçekleştirdi.

17 AĞUSTOS’UN ACISI HALA İÇİMİZDE

18 yıl önce yaşanan 17 Ağustos Depremi’nin derin izler bıraktığını ifade eden Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül, “17 Ağustos Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı, rahmet ve hasretle anıyor, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. 18 yıl önce meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan, ülkemizi ve özellikle tüm Marmara Bölgesi’ni etkileyen 17 Ağustos Depremi’nin acısı, hala devam etmektedir. Acıların aynı tazelikle hissedildiği, ülkemizi sarsan ve vatandaşlarımızın hayatını derinden etkileyen 17 Ağustos Depremi’nin yıl dönümünde, bir kez daha aynı hüznü ve acıyı kalplerimizde hissediyoruz.” dedi.

DOĞAL AFETLERE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Gönül, “Toplum olarak afete yönelik ortak dil birliğine ihtiyaç duymaktayız. Herhangi bir afet anında bizi kurtaracak olan, yine kendi bilgi ve tecrübemizdir. Bu sebeple bu konuda biz kurum ve kuruluşlar, bol bol tatbikatlar yapmalıyız. Tatbikatlar, afetler ve özellikle de deprem anında yaşanacak paniği yarı yarıya azaltacaktır. Bölgemizdeki riskleri belirlemek için; çok paydaşlı, çok sektörlü ve çok disiplinli bir yaklaşımla, belirli senaryo ve stratejiler kapsamında, tüm tehlike ve zarar görebilirlik analizleri yapılmalıdır. Bu süreçte Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerin, elimizden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Kurumlar olarak amacımız, insanları bilgilendirmek ve afetler olmadan bilinçlendirmektir. Bu yüzden her an bir doğal afet olacakmış gibi hazırlıklı olmamız, tedbirimizi almış olmamız gerekiyor.” diye konuştu.

DEPREMLE YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ

Gönül’ün ardından Çorlu TSO Meclis Başkanı İsmail Güleroğlu söz aldı. Deprem konusunda bilinçli olmanın ve depremle yaşamaya alışmanın önemine vurgu yapan Güleroğlu, “Deprem, ülkemizin gerçeğidir. Depremle yaşamaya alışmak zorundayız. Tedbirlerimizi bu yönde almalı ve gerekli eğitimleri vermeliyiz. Yeni yapılacak olan binaların, depreme dayanaklılığı konusunda hassas davranılması gerekmektedir. Odamız 14’üncü Meslek Komitesi’ne de gösterdikleri sosyal sorumluluktan dolayı teşekkür ederim. Kendilerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederim.” dedi.

PANEL, 3 OTURUMDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

3 oturum şeklinde gerçekleştirilen panelin ilk kısmında; Oturum Başkanı Tekirdağ Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nurdoğan Yavuz, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Bilim Dalı Uzmanı Doç. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu, Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Uzmanı ve NKÜ Halk Sağlığı Yüksek Lisans Öğrencisi Yücel Bulut, T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Tekirdağ İl Müdürlüğü İyileştirme Şube Müdürü Ali Uçar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası Çorlu Temsilcisi Jeoloji Mühendisi Maksut Küçükdişli, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Tekirdağ Temsilcisi İnşaat Mühendisi Osman Taşseten ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Çorlu Temsilcisi İnşaat Mühendisi Mehmet Cebeci, gerçekleştirdikleri sunum ve konuşmalar ile “Afet ve Acil Durumlara Bakış” konularında katılımcılara bilgiler aktardılar.

2’NCİ OTURUMU, PERİN YÖNETTİ

Başkanlığını, Çorlu TSO 14’üncü Meslek Komitesi Başkanı Hülya Perin’in gerçekleştirdiği panelin 2’nci kısmında; Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Ahmet Sarıkurt, AFAD Tekirdağ İl Müdürlüğü’nde görev yapan Hilmi Bülbül, Türk Kızılayı Kuzey Marmara Bölge Afet Yönetimi Müdürlüğü Temsilcisi Bilgehan İzmirlioğlu, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Tekirdağ Temsilciliği’nden Cevdet Canbaz, Acil Durum Arama ve Kurtarma Derneği Tekirdağ (AKE-59) Lojistik Depo Sorumlusu Lojistik Uzmanı Ali Avni Çakır, Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi Derneği Haşan Aydın, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Tekirdağ Şube Başkanı Atilla Törer ve Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi’nde görev yapan Dr. Hamit Işıkalp, gerçekleştirdikleri sunum ve konuşmalar ile “Afetler, Acil Durumlar ve Çorlu” hakkında katılımcılara bilgiler aktardılar.

Panelin son oturumunda ise; değerlendirme ve sonuç ile çalıştay raporu ve çalıştay bildirgesi, katılımcılar ile paylaşıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1768 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu