Büyükşehir'in Kırsal Turizm Projesi, Yeni Bir Boyut Kazandı
reklam
07 Eylül 2017
Büyükşehir'in Kırsal Turizm Projesi, Yeni Bir Boyut Kazandı

Büyükşehir'in Kırsal Turizm Projesi, Yeni Bir Boyut Kazandı

3 yıldır sürdürülen Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi’ne yeni bir boyut kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, proje sahasında yer alan 10 kırsal mahalleye her hafta bir ilçeden ulaşım sağlayarak, seçilen mahallelerin tanıtımına katkı sunacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 3 yıldır sürdürdüğü Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi’ne yeni bir boyut, yeni bir hareket kazandırdı. Proje kapsamında seçilen Şarköy (Uçmakdere, Hoşköy, Gaziköy ve Kirazlı), Malkara (Sarıpolat, Elmalı ve Yaylagöne) ve Saray (Güngörmez, Safaaalan, Bahçeköy) ilçelerinde yer alan 10 kırsal mahalleye, her hafta bir ilçeden ulaşım sağlayacak olan Büyükşehir Belediyesi, mahallelerin tanıtımını yapacak.

TATİL ANLAYIŞIMIZ DEĞİŞİYOR

Ekim ayı sonuna kadar kiralanan araçlarla yapılacak olan uygulama hakkında açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, “Dünyamızda, bir değişim yaşıyoruz. Bununla birlikte, artık tatil anlayışlarımız da değişmeye başladı. İlimizde coğrafyanın, toprağın ve iklimin elverdiği tarımsal ürünler ve zamanla elde edilen özel işleme usulleri ile kıymetlendirilen ürünlerimizin çokluğu büyük bir avantaj. Bunun yanı sıra kırsal mahallelerimizin sunduğu huzur dolu sükûnet, güneş ve kumun dışında kültürel derinlik, doğal güzellikler ve gastronomik zenginlik, kırsal turizmin gelişmesine katkı sağlıyor.” dedi.

PROJE UYGULAMAYA KONDU

Başkan Aslan, “Çiftçilerin; gelir kalemlerini çeşitlendirerek, gelir seviyesini yükseltmek ve böylece yaşam standartlarını iyileştirme çabasında olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’mız, Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi’ni uygulamaya koymuştur. Turizm sektöründeki gelişmeler göz önüne alınarak, proje alanları belirlenmiştir. Düzenlenen tanıtım gezilerimiz sayesinde hemşerilerimiz; Ganoslar’ın güzellikleri yaşayarak, ıhlamur ve kekik kokuları eşliğinde doğa yürüyüşü yaparak, Kastro’da dere içerisinde sandalla gezerek, inek ve keçi sütü sağılmasına, salça yapılmasına, turşu kurulmasına, tarhana hazırlanmasına, pekmez kaynatılmasına, orak biçilmesine, üzüm ve zeytin hasadına katılım sağlayarak, kültürel değerlerimizi anlayarak ve tarımsal üretim faaliyetlerimizi görerek tecrübe edecek, aynı zamanda da ilimizin değerlerini daha yakından tanıma imkânına sahip olacaklardır.” diye konuştu.

İLK DURAK SAFAALAN OLDU

Proje kapsamında, Muratlı’nın Arzulu, Yayaşca, Hanoğlu ve Yurtbekler mahallerinde ikamet eden vatandaşlara, Saray Proje Sahası olan Safaalan, Güngörmez ve Bahçeköy mahalleri tanıtıldı. Safaalan’dan başlayan tanıtım gezisi, piknik alanında verilen molanın ardından Safaalan Yöresel Ürünler Tanıtım Yerleri’nde devam etti. Proje kapsamında almış oldukları eğitim sonunda Handan ve Mehmet Özmen tarafından açılan Safaalan Yöresel Ürünler Tanıtım Yerleri’nde, katılımcılar tadım yaparak alışveriş yapma imkânına sahip oldular. Güngörmez Mağaraları’nda gerçekleştirilen tanıtım turu ile devam eden gezi programı, proje kapsamında aldıkları girişimcilik eğitimi sonunda Ülkü ve Şenay Alp çifti tarafından Bahçeköy’de açılan İrem Gözleme ve Kahvaltı Evi’nde verilen öğle yemeği ile sürdü. Kastro (Çamlıkoy)’da yapılan doğa yürüyüşünü, Güngörmez Mahallesi’nde Fatma Çakır’a ait bahçenin ziyaret edilmesi takip etti. Katılımcılar burada, dalından sebze ve meyve toplamanın keyfini yaşadı.

Editör : Tuğberk Erdem
1881 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu