Genel Başkan İnanç: Kayıt Dışı Çalışma, İş Barışını Bozar
reklam
07 Eylül 2017
Genel Başkan İnanç: Kayıt Dışı Çalışma, İş Barışını Bozar

Genel Başkan İnanç: Kayıt Dışı Çalışma, İş Barışını Bozar

Suriyeli geçici koruma altındaki kişilerin kayıt dışı çalıştırılmasının yaygınlaşmasının, çalışma ortamına bozucu etki yaptığını ifade eden Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, emek sömürüsünün ve haksız rekabetin derinleştiğini belirtti.

Tüm Dokuma, İplik, Trikotaj, Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Deri İşçileri Sendikası (Öz İplik-İş) Genel Başkanı Murat İnanç, “Suriye iç savaşından kaçan mağdur insanlara yönelik, yeni bir sömürü aracının doğduğuna şahit olunuyor. Geçici koruma altındaki Suriye vatandaşları, kayıt dışı olarak çalıştırılıyor. Kayıt dışılık demek her türlü haktan yoksun, istismara açık çalışma demektir. Bir de bu Suriyeli geçici koruma altındaki insanlar için söz konusu olunca, mağduriyetin boyutu çok daha farklı noktalara gidiyor.” dedi.

Genel Başkan İnanç, “Suriyeli geçici koruma altındaki kişilerin mağduriyeti sömürülüyor. İnsanların mağduriyetleri üzerinden kâr elde etmeye çalışmanın büyük hata olduğu görüldü. Ülkemiz yıllar yılı kayıt dışı istihdamla anıldı ve bu tür işyerlerinin yıllar geçtikçe bir arpa boyu yol alamadığını gördük. Kayıt dışı çalışma, mağduriyetlere katkıdan başka bir şeye yaramaz. Kayıt dışı çalışma; iş barışını bozar, işçi haklarını geri götürür, haksız rekabete yol açar. Kötü şirketlerin, iyi şirketleri kovmasına yol açar. İster Suriyeli olsun, isterse kendi vatandaşlarımız; kayıt dışı çalıştırılarak emek sömürüsüne izin verilmemeli.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
2033 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu