Çorlu Belediyesi Kültür Ve Sanat Festivali Sona Erdi
reklam
15 Eylül 2017
Çorlu Belediyesi Kültür Ve Sanat Festivali Sona Erdi

Çorlu Belediyesi Kültür Ve Sanat Festivali Sona Erdi

Çorlu Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, gerçekleştirilen 6’ncı gün etkinliklerinin ardından sona erdi. Festivalin kapanışı, yaklaşık 80 bin kişinin izlediği Sıla Konseri ile yapıldı.

Çorlu Belediyesi 8’inci Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali sona erdi. Festivalin son gün etkinlileri kapsamında ilk olarak, Olta Balıkçılığı Yarışması düzenlendi. Gölbaşı Gençlik Parkı’nda düzenlenen yarışmaya katılan vatandaşlar, en büyük balığı yakalayabilmek için mücadele etti. Günün sonunda en büyük balığı yakalayan ve erkekler, kadınlar ve çocuklar olmak üzere 3 ayrı kategoride dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Erkeklerde Mert Oruç, Aydın Öztürk ve Oktay Kırbıyık; kadınlarda Dilek Koçak, Aysun Tuncay ve Ayşe Demir; çocuklarda ise Mertcan Işık, Furkan Kırbıyık ve Şahin Çakırdere, dereceye giren isimler oldu.

Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda çeşitli kategorilerde düzenlenen yüzme yarışmaları, nefesleri kesti. Çeşitli dal ve yaş gruplarında düzenlenen yarışmalarda minik yüzücülerin verdiği mücadeleler, renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmalar sonunda dereye girenlere madalyaları, düzenlenen törenle verildi.

Festival bünyesinde gerçekleştirilen bir başka etkinlik ise Türkiye’de önemli bir kitleye sahip olan Trial Yarışları oldu. Trakoff 2017 Türkiye Trial Şampiyonası 4’üncü Ayak Yarışmaları, Şahpaz Mahallesi’nde bulunan Trakoff Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi. İlk gün, 2 araç ve 4 sporcudan oluşan 8 takım yarıştı. Oldukça heyecanlı anların yaşandığı yarışlar zamana karşı gerçekleştirilirken, ekipler su geçişi, çamur geçişi, kaya geçişi gibi farklı teknikler gerektiren 1 kilometre uzunluğundaki etapta 12 ayrı kapıyı geçebilmek için zamana karşı mücadele etti. Mücadeleler 2’nci gün yarışları ile devam edecek.

Günün sonunda ise beklenen an geldi ve Sıla Çorlulular ile buluştu. Yaklaşık 80 bin kişinin buluştuğu Cumhuriyet Parkı “Sıla” sesleri ile inlerken, sanatçı sahneye çıkınca heyecan doruğa ulaştı. Sıla birbirinden güzel şarkıları ile konser alanını ve çevresini dolduranlara doyumsuz bir gece yaşatırken, sahneye gelen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, sanatçıya çiçek takdim etti. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan burada yaptığı konuşmada Çorlu halkının da diline pelesenk olan sloganı Çorlulular ile birlikte söyledi. Başkan Baysan, “Bizim bir sloganımız var. Adımız Çorlu, Soyadımız Türkiye. Çorlu halkı olarak bir kez daha birlik ve beraberliğimizi ortaya koyduk. Her şey Çorlu için. Bu konserin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a ve ekibine ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından sanatçı konserine devam etti. Yaklaşık 18 şarkı okuyan sanatçı alkışlar eşliğinde sahneden inerken, konser alanını dolduran vatandaşlar ünlü sanatçıyla doyumsuz bir gece yaşadı.

Editör : Tuğberk Erdem
1904 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu