Çorlu Tso, Kalitesini Iso 27001 Standardı İle Güçlendirecek
reklam
04 Ekim 2017
Çorlu Tso, Kalitesini Iso 27001 Standardı İle Güçlendirecek

Çorlu Tso, Kalitesini Iso 27001 Standardı İle Güçlendirecek

Çorlu TSO’nun kurum kapasitesini geliştirmek ve üyelerinin bilgi güvenliği ve gizliliğini artırmak amacıyla hazırladığı “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Danışmanlığı” Projesi, TRAKYAKA tarafından kabul edilerek imza altına alındı.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO)’nın kurum kapasitesini geliştirmek ve üyelerinin bilgi güvenliği ve gizliliğini artırmak amacıyla hazırladığı “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Danışmanlığı” Projesi, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) 2017 Yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde kabul edilerek imza altına alındı. Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül ve TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in katıldığı imza töreni, Tekirdağ’da gerçekleşti.

BİR İLKİ DAHA BAŞARMAK İSTİYORUZ

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül, “Trakya’da, yine bir ilk olarak Oda’mızın alacağı ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Danışmanlığı ile kurumsal kapasiteyi geliştirmeyi ve üyelerimizin bilgi güvenliği ve gizliliğini artırmayı hedefliyoruz. Bilgisayar ağlarının ve internetin yaygın olarak kullanılmaya başlanmasıyla birlikte bilgi güvenliği, oldukça önemli hale gelmiştir. Kurumsal ve kişisel bilgileri en iyi şekilde korumak için gerekli önlemlerin alınması önemlidir. Çorlu TSO, 2018 yılı içerisinde ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgelendirmesini almayı hedeflemiş ve bu doğrultuda tüm personelimiz ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği ve Yönetim Sistemi eğitimlerini almıştır. Alacağımız bu danışmanlık hizmeti ile de ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgesi’ni almak ve Trakya’da bu belgeye sahip olan tek Oda olmak için hazırlıklarımızı tamamlayacağız.” dedi.

HER YIL 20 ÜYEMİZ, İLK 500’E GİRİYOR

Gönül, “Bu sistem bilgi varlıklarımızı korumamıza ve ilgili taraflara, özellikle de üyelerimize güven vermemize yardımcı olacaktır. Konuyu tüm bu boyutları ile ele alan ve uygun bir Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’nin oluşturulmasına kılavuzluk eden ISO 27001 standardı uluslararası olarak kabul görmüş bir standarttır. Bilgi Güvenliği ve Yönetimi Sistemi, bu noktada kurumun sorumluluğunda olan üyelere ait resmi evrakların korunmasında ve muhafaza edilmesinde en büyük rolü oynamaktadır. Her yıl Türkiye’nin ilk 500 firması içerisine en az üye 20 firması ile giren Çorlu TSO arşivinde yaklaşık 2,5 milyon resmi evraka sahip olup, ülkedeki Odalar içerisinde en yüksek resmi evrak sorumluluğuna sahip olan Odalardan biridir ve bu sayı her yıl yaklaşık yüzde 15 artmaktadır. Bu çalışmaları yaparken daha kaliteli, istikrarlı, güvenilir ve marka bir kurum olmak için ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi danışmanlık hizmetinin alınması gerekmektedir. Kurumumuza yönelik olarak düzenlenecek danışmanlık hizmeti, Ekim ayı içerisinde gerçekleşecektir. Bu tür projelerin kurumumuza, bölgemize ve üyelerimize faydalar sağlayacağına inanıyorum. Üyelerimiz için çalışmalarımız devam edecektir.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
2083 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu