2018 Yılı Yatırım Programı, 412 Milyon 843 Bin Tl
reklam
04 Aralık 2017
2018 Yılı Yatırım Programı, 412 Milyon 843 Bin Tl

2018 Yılı Yatırım Programı, 412 Milyon 843 Bin Tl

TESKİ Genel Müdürlüğü 2017 Yılı Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlendi. Gerçekleştirilen toplantıda, 2018 Yılı Yatırım Programı’nın toplam değerinin 412 milyon 843 bin TL olduğu açıklandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü 2017 Yılı Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı, alınan yoklama sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin idari ve teknik personeli katıldı.

TESKİ’NİN YATIRIMLARINI DEĞERLENDİRECEĞİZ

TESKİ Genel Kurul toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Bugün, TESKİ’nin; 11 ilçemizde tamamlanan, devam eden ve planlanan yatırımlarını değerlendireceğiz. TESKİ kurulduğu günden bu yana Tekirdağ’a farklı bir çehre kazandırmıştır. TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa bizlere TESKİ’nin hizmet ve yatırımları hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirecek.” dedi.

2018 YILI YATIRIMI, 412 MİLYON 843 BİN TL

TESKİ’nin 2017 Yılı Mayıs Ayı Genel Kurul Toplantısı’ndan itibaren yapılan çalışmalar hakkında detaylı bir sunum gerçekleştiren ve toplantının açılış konuşmasını yapan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa “Hizmet içi eğitimlerle, personelimize değer katıyoruz. Stratejik yönetim uygulamalarımıza devam ediyoruz. Kamu Hizmet Envanteri Tabloları ve Kamu Hizmet Standartları Tabloları oluşturularak, kurumumuzda verilen tüm hizmetler için hizmet standartları belirlenmiştir. TESKİ’nin, 2018 Yılı Yatırım Programı hazırlandı. 2018 Yılı Yatırım Programı’nda toplam değeri 412 milyon 843 bin TL olan 97 adet proje yer almaktadır. TESKİ’nin, kamu kurumlarına olan yapılandırılmış borçları dışında, faaliyetleri ile ilgili piyasa ya da yüklenicilere birikmiş borcu bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın istek ve şikâyetleri 7/24 Alo 185 Çağrı Merkezi ve sosyal medya üzerinden takip ediliyor. İş sağlığı ve güvenliğine oldukça önem veriyoruz ve bunun için eğitimler düzenliyoruz. TESKİ’nin bugüne kadar hiçbir ihalesi iptal edilmedi. Bu, disiplinli bir çalışmanın göstergesidir. Usulsüz su kullanımıyla mücadele ediyoruz. Kayıp kaçak oranlarımızı azaltıyoruz. TESKİ, kurulduğu günden bugüne kadar toplam 37 adet altyapı yatırımını tamamladı ve hizmete aldı. Şu anda 20 adet devam eden altyapı yatırımımız mevcut. Sözleşme aşamasında 1 adet işimiz mevcuttur. TESKİ projelerini kendi bünyesinde hazırlıyor. Hizmet alımı bir desteğe ihtiyaç duymuyor. Uzman bir teknik ekibe sahibiz. Kalifiyeli mühendislerimiz var.” diye konuştu.

YAŞANAN SU KESİNTİLERİNİN ÖNÜNE GEÇTİK

Konuşmasına devam eden Başa “TESKİ, SCADA ile suyu uzaktan kontrol edebiliyor. Ayrıca Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) kurulumunu tamamladık. CBS sayesinde tüm yer altı hatlarına hâkim olarak içme suyu, atık su ve yağmur suyu hatlarının nereden nasıl geçtiği izlenebilecek. Son olarak Abone İşleri ile entegre edilerek SCADA, CBS ve Abone İşleri tek bir noktadan yönetilebilecektir. İçme suyu arıtma kapasitemizi arttırıyoruz. Yeni içme suyu arıtma tesisleri inşa ediyoruz, mevcut ve ihtiyaç duyulanları da revize ediyoruz. Amacımız halkımıza sağlıklı içme suyu temin etmek. Atık su arıtma kapasitemizi de arttırıyoruz. Yaptığımız tüm yatırımlar, halkımız ve çevre için. Kurulduğumuzda günde 5 bin metreküp atık su arıtılırken, yılsonu hedefimiz günde 190 bin metreküp su arıtmaktır. TESKİ, elektrik kesintisi nedeniyle yaşanan su kesintilerinin de önüne geçiyor. Bu kapsamda 1’inci ve 2’nci etap olmak üzere toplam 47 adet yüksek kapasiteli jeneratör alımı gerçekleştirildi. Jeneratörler, Çorlu başta olmak üzere nüfusu yoğun olan ilçelere kuruldu. Bu sayede uzun süreli yaşanan elektrik kesintilerinden, TESKİ tesisleri etkilenmemektedir. Buna bağlı olarak da vatandaşlar da susuz kalmamaktadır.” dedi.

TÜRKİYE’DE, İLK 3 İÇERİSİNDEYİZ

Başa, sözlerini “TESKİ olarak, Tekirdağ’da ilk Güneş Enerjisi Santralini (GES) kurduk. Kurumumuzun hem elektrik tüketim maliyeti düşecektir, hem de yılda 56,5 ton karbondioksit salınımına engel olunacaktır. Bununla birlikte yılda 4 bin 700 ağaç kurtarılmış olacaktır. TESKİ, düzenli olarak içme suyu depolarının temizlik ve dezenfeksiyonunu sağlıyor. İçme suyu alanında yaptığı altyapı yatırımları sayesinde, içme suyu kalitemizi oldukça arttırdık. TESKİ’nin abonelerine temin ettiği suyun kalitesi, resmi verilere göre Türkiye genelinde ilk 3 sırada yer aldı. TESKİ, bugüne kadar tam bin 800 km (1 milyon 800 bin metre) altyapı imalatı yaptı. Bunun; 780 kilometresi içme suyu, 920 kilometresi atık su, 100 kilometresi de yağmur suyu hattıdır. Yatırımlarımıza devam ediyoruz. Tekirdağ’ı, hızla geliştiriyoruz. ‘Sağlam Altyapı, Sağlam Gelecek’ ilkesiyle, gece gündüz çalışıyoruz. Bu yatırımların yapılmasında emek veren herkese teşekkür ederim.” diyerek tamamladı.

Genel Müdür Başa’nın yaptığı sunumun akabinde, TESKİ Genel Kurulu’na sunulmak üzere hazırlanan 9 adet gündem maddesinin okunmasıyla oturuma devam edildi. Gündem ve gündem dışı maddeler oylanarak, ilgili komisyonlara havale edildi.

2 oturum halinde gerçekleşen TESKİ Genel Kurul Toplantısı’nın 2’nci yarısında, komisyonlara havale edilen maddeler oylanarak karara bağlandı. Kararların oylanması sırasında söz almak isteyen Genel Kurul Üyeleri yaptıkları konuşmalarda, TESKİ’nin çalışmalarıyla ilgili görüş ve dileklerini ileterek TESKİ’nin yaptığı çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Genel kurulun kapanış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ’nin başarılı çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür etti ve yapılan hizmetlerin tüm Tekirdağ’a hayırlı olmasını diledi.

Editör : Tuğberk Erdem
1616 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu