Dünden Bugüne Çorlu
reklam
17 Şubat 2012
Dünden Bugüne Çorlu

Dünden Bugüne Çorlu

Çorlu Kent Konseyi tarafından düzenlenen ve Orion AVM (Alış Veriş Merkezi) ile Çorlu Belediyesi’nin de destek verdiği Dünden Bugüne Çorlu fotoğraf sergisinin açılış töreni, Trakya Kent Konseyleri Birliği’nin Genel Kurul Toplantısı’ndan sonra yapıldı.

Orion AVM’de düzenlenen fotoğraf sergisinin açılış törenine; Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur ve Yürütme Kurulu Üyeleri, Trakya Kent Konseyleri Birliği’nin Başkanları, Genel Sekreterleri, sanatseverler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Temsili kırmızı kurdelenin kesilmesinin ardından katılımcılar, sergide yer alan fotoğrafları incelediler. 20’nci yüzyılın ilk yarısından günümüze kadar süre gelen zaman içerisinde Çorlu’nun değişimini yansıtan fotoğrafların yer aldığı sergide ziyaretçiler, Çorlu’nun gelişimine tanıklık etme şansı buldular. Ziyaretçilere sergilenen fotoğraflar hakkında bilgiler veren Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur; “Bu sergi, Çorlu’nun kaybolmaya yüz tutan, tanıkları git gide azalan yakın tarihine pencere açmak amacı ile ortaya çıkan bir çalışmanın parçası. 20’nci yüzyılın ilk yarısından başlayan ve günümüze kadar uzanan bir tarih diliminin küçük bir kesiti… Fotoğraf sergimizi gezmek üzere burada bulunan sizler; bugün yaşadığınız Çorlu’nun, dününü de görme şansını bulacaksınız. Evlerinizin, işyerlerinizin, parkların, çarşıların, pazarların yerinde neler olduğunu görebileceksiniz. Ama beni en çok sevindiren; ‘Bende de Çorlu’nun çok önemli resimleri var’ diyerek paylaşmak isteyen kişilerin her geçen gün çoğalması. Bir sonraki fotoğraf sergisi için, her geçen gün devleşen bir arşivin tohumlarını da atmış bulunuyoruz” diye konuştu.

Dünden Bugüne Çorlu adıyla düzenlenen fotoğraf sergisinin açılış töreni, Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası ve Çorlu Belediyesi Keman Kursları’nda öğrenim gören kursiyerlerin resitaline de sahne oldu. Ayrıca Çorlu Belediyesi’nde Resim ve El Sanatları Eğitmeni olarak görev yapan Nurgül Balın’ın, ebru sanatıyla ilgili canlı performansı da izleyenlerin beğenisini kazandı.

Editör : Tuğberk Erdem
2894 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu