Sönmez Belgelendirme, Çerkezköy'de Faaliyete Başladı
reklam
28 Şubat 2018
Sönmez Belgelendirme, Çerkezköy'de Faaliyete Başladı

Sönmez Belgelendirme, Çerkezköy'de Faaliyete Başladı

Sönmez Belgelendirme, Mesleki Yeterlilik Kurumu Yetki Belgesi’ni aldı. Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Sönmez Belgelendirme Genel Müdürü Özgür Sönmez, Çerkezköy’deki ilk belgelendirme kuruluşu olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Çerkezköy’ün ilk Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Kuruluşu olarak kayıtlara geçen Sönmez Belgelendirme, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından verilen yetki belgesini aldı.

ÇERKEZKÖY’DE BİR İLK

YB-0127 numaralı yetki belgesini, Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Mehmet Ordukaya’nın elinden aldıklarını ifade eden Sönmez Belgelendirme Genel Müdürü Özgür Sönmez, Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu gerektiren mesleklerin sayısının 81 olduğunu söyledi. Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olmayanların çalıştırılmamasının önemine vurgu yapan Sönmez “Sanayinin parlayan şehri Tekirdağ’ımızın Çerkezköy İlçesi’nde ilk belgelendirme kuruluşu olmanın gururunu yaşıyoruz. Bölgemizin ihtiyacı olan mesleki belgelendirme süreçlerinde, tüm firma ve çalışanların yanındayız.” dedi.

81 MESLEK KAPSAM DÂHİLİNDE

Sönmez “Zorunlu hale getirilen mesleklerin belgelendirme süreçlerinde, devlet desteği bulunmaktadır. Çalışanlarımız ve firmalarımız, teşvikler dâhilinde belgelerine sahip olabileceklerdir. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu gerektiren mesleklerin sayısı 81 olarak belirtildi. Söz konusu 81 meslek grubunda olup da belgesiz çalışan kişilerin tespit edilmesi durumunda, haklarında cezai işlem uygulanacaktır.” diye konuştu.

ÜCRETLERİ DEVLET ÖDÜYOR

Çalışanların belgeye sahip olması için yetkili kuruluşlarca düzenlenen teorik ve pratik sınavlarda başarılı olmaları gerekiyor. Belge zorunluluğu getirilen mesleklerle ilgili sınav ve belge ücretleri devlet tarafından karşılanırken, sınavlarda başarılı olanların alacağı Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin uluslararası geçerliliği bulunuyor.

Editör : Tuğberk Erdem
1781 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu