Teski, İş Sağlığı Ve Güvenliği'ne Dikkat Çekti
reklam
07 Mart 2018
Teski, İş Sağlığı Ve Güvenliği'ne Dikkat Çekti

Teski, İş Sağlığı Ve Güvenliği'ne Dikkat Çekti

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü, “Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği” hususuna dikkat çekmek amacıyla seminer düzenledi. NKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminer, yoğun ilgi gördü.

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ Yönetim Kurulu Üyeleri, TESKİ Genel Müdür Yardımcıları, TESKİ personeli, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin personeli, NKÜ personel ve öğrencileri ile çok sayıda sendika temsilcisi hazır bulundu. Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Yardımcı Doçent Dr. Rüştü Uçan, Öğretim Görevlisi Nuri Bingöl ve İstanbul Meslek Hastalıkları Hastanesi’nden Dr. Özkan Kaan Karadağ ise düzenlenen seminere konuşmacı olarak katıldı.

ALTYAPI İŞLERİ, ZOR VE RİSKLİDİR

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa “İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü’müz, TESKİ olarak öncelikli olarak kurduğumuz şube müdürlüklerinden biridir. İdare olarak, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın bize yüklediği sorumlulukları yerine getirmekteyiz. İş Sağlığı ve Güvenliği, en önemli işlerimizin başında geliyor. Çalışanlarımız, bu konuda duyarlı ve bilinçli olmalı. Koruyucu ve önleyici tüm tedbirler alınmalı. Altyapı işleri, zor ve risklidir. Eğitimi verecek olan hocalarımızın öğretilerini çok iyi bir şekilde dinlemeliyiz ve uygulamalıyız. Bununla birlikte farkındalığı arttırmalıyız. Seminerin düzenlenmesinde emeği geçen TESKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na ve tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

ANLATILACAKLARI, ÇOK İYİ DİNLEYİN

Düşüncelerini dile getirmek üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Tüm dinleyicilerden, anlatılacak olanları çok iyi dinlemelerini rica ediyorum. Çünkü yaptığımız işler gereği, oldukça riskli çalışma alanlarında çalışıyoruz. İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda, hayatınızın ilerleyen yıllarında ‘Keşke’ demek istemiyorsanız, lütfen size öğretilen tedbirleri alın ve koruyucu ekipmanları mutlaka kullanın. Herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

KONUŞMACILAR, DETAYLI ANLATIMLARDA BULUNDU

Bilirkişi gözüyle kamuda iş kazalarının incelenmesi hakkında detaylı bilgiler aktaran Yardımcı Doçent Dr. Rüştü Uçan, yaşanmış olan bir iş kazası sonucu ortaya çıkan görüntüleri ve kurtarma süreci konusunda görsel paylaşımlarda bulundu. Öğretim Görevlisi Nuri Bingöl ise, Kamu Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği ile Kamu Kurumlarında Taşeron İlişkileri ve İş Güvenliği Kurulları hakkında bilgi paylaşımında bulunarak, dikkat edilmesi gereken hususları belirtti. Dr. Özkan Kaan Karadağ da; Kamu Çalışanlarında Meslek Hastalıkları, Bu Hastalıkların Aile ve Toplum Sağlığı Üzerine Etkileri ve Meslek Hastalıklarından Korunmak Amacıyla Yapılması Gerekenler konusunda önem derecesi yüksek anlatımlarda bulundu.

Editör : Tuğberk Erdem
1681 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu