Teski'den Kapaklı'ya, Yaklaşık 26 Milyon Tl'lik Altyapı Yatırımı
reklam
09 Mart 2018
Teski'den Kapaklı'ya, Yaklaşık 26 Milyon Tl'lik Altyapı Yatırımı

Teski'den Kapaklı'ya, Yaklaşık 26 Milyon Tl'lik Altyapı Yatırımı

Kapaklı İlçesi açısından oldukça büyük önem arz eden ve yaklaşık 26 milyon TL’lik sözleşme bedeli ile Kapaklı tarihinin en önemli yatırımlarından biri olan Kapaklı İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı’nın temeli atıldı.

Kapaklı İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı Temel Atma Töreni, saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mız ile başladı. Kapaklı İlçesi açısından oldukça büyük önem arz eden temel atma törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ Yönetim Kurulu Üyeleri Rıza Tekin ve A. Soner Ergin, Genel Müdür Yardımcıları Nilgün Marmara, Dr. İbrahim İçöz ve İ. Feyzi Ünal, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, daire başkanları, birim müdürleri ve bu altyapı yatırımını sabırsızlıkla bekleyen çok sayıda Kapaklılı vatandaş katıldı.

SÖZLEŞME BEDELİ, YAKLAŞIK 26 MİLYON TL

Törenin açılış konuşmasını, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa yaptı. Projenin, 2019 yılı Mayıs ayı sonunda tamamlanmasının planlandığını ifade eden Genel Müdür Başa “Kapaklı ilçemizde mevcut altyapı sistemlerinin büyük bir kesiminin ekonomik ömrünü neredeyse tamamlamış olmasından, hızla artan nüfus sebebi ile mevcut boru çaplarının yetersiz kalmasından ve yeni imara açılan bölgelerdeki altyapı eksikliğinden dolayı ‘Kapaklı İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı’ işi projesi hazırlanmış ve 07 Eylül 2017 tarihinde ihaleye çıkılmıştır. İhale edilen işin sözleşmesi 23 Şubat 2018 tarihinde imzalanmış olup, işin sözleşme bedeli KDV dâhil 25 milyon 785 bin 723 TL 44 Kr’tur. 02 Mart 2018 tarihinde yer teslimi yapılmış ve iş bitim tarihi 25 Mayıs 2019 (450 gün) olarak planlanmıştır. İş kapsamında;  Atatürk, Cumhuriyet, Bahçeağıl, Pınarça ve Bahçelievler Mahallelerinde toplam 44 bin 64 metre kanalizasyon, 36 bin 511 metre içme suyu ve 5 bin 730 metre yağmur suyu olmak üzere toplam 86 bin 305 metre altyapı imalatı yapılacaktır. Nüfus artışına bağlı olarak 2050 yılı su ihtiyacını karşılamak amacıyla Atatürk Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’ne hizmet edecek olan 2 bin 500 metreküp, Pınarca Mahallesi’ne 2 bin metreküp, Bahçelievler Mahallesi’ne bin 500 metreküp ve Bahçeağıl Mahallesi’ne 200 metreküp kapasiteli Betonarme Gömme İçme Suyu Deposu yapılacaktır. Mevcut depolar arasında isale hatları yapılarak, depoların kullanım ömrü artırılacaktır. Bu çerçevede, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan mevcut depo ile İsmetpaşa Mahallesi’ndeki depo arasında 2 bin 586 metre içme suyu isale hattı yapılacaktır. Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan mevcut içme suyu deposu ile Pınarca Mahallesi’ne yapılacak olan 2 bin metreküplük içme suyu deposu arasında, 2 bin 863 metre isale hattı yapılacaktır. İhale kapsamında ilaveten, TM1-TM2-TM3 olmak üzere 3 adet içme suyu terfi merkezi yapılması planlanmaktadır. Ayrıca ilçe genelinde 8 adet su kuyusu açılması planlanmış olup, 2 adet su kuyusunun çalışmaları şimdiden başlamıştır. 8 adet motopomp ve 2 adet içme suyu sondaj kuyu binası yapılması planlanmıştır.” diye konuştu.

MAHALLE BAZLI DETAYLARI ANLATTI

Başa “Mahalle bazında özetlemek gerekirse, Atatürk ve Cumhuriyet Mahallelerinde; 11 bin 500 metre kanalizasyon, 16 bin metre içme suyu hattı, 2 bin 500 metreküplük içme suyu deposu ve içme suyu terfi merkezi (TM-1) yapılması planlanmaktadır. Atatürk ve Cumhuriyet Mahallelerinin atık suları bin milimetre ve 800 milimetre çapında kolektör hatları ile Karaağaç Atık Su Kolektör hattına bağlanacaktır. Bahçelievler Mahallesi içinse 20 bin metre kanalizasyon hattı, 7 bin metre içme suyu hattı, bin 500 metreküplük içme suyu deposu ve içme suyu terfi merkezi (TM-3) yapılması planlanmaktadır. Bahçelievler Mahallesi’nin atık suyu, 2 bin 700 metre uzunluğunda yapılacak olan 600 milimetre ve 500 milimetre çapındaki atık su kolektör hatları ile Kavakdere Atık Su Kolektör Hattı’na bağlanacaktır. Bahçeağıl Mahallesi’nin tamamı için de 8 bin 500 metre kanalizasyon hattı, 13 bin 300 metre içme suyu hattı, 200 metreküplük içme suyu deposu yapılması planlanmaktadır. Bahçeağıl Mahallesi’ndeki atık sular, mevcut fosseptiğe aktarılacaktır. Proje kapsamında, Pınarca Mahallesi de yer almaktadır. Pınarca Mahallesi için 4 bin metre kanalizasyon hattı, 700 metre içme suyu hattı, 2 bin metreküplük içme suyu deposu ve içme suyu terfi merkezi (TM-2) yapılması planlanmaktadır. Mahallenin büyük bir kısmının atık suyu, Bahçelievler Mahallesi’nde yapılacak olan kanala bağlanıp cazibeli bir şekilde deşarj olacaktır. Pınar Bulvarı, Saray Caddesi ve Erbay Caddesi üzerinde muhtelif çaplarda 5 bin 700 metre yağmur suyu şebeke ve kolektör hatları yapılarak, Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin yağmur suyu sorunu çözülecektir.” dedi.

KAPAKLI’DA DEVAM EDEN 4 PROJE DAHA VAR

Başa, sözlerini “TESKİ’nin Kapaklı İlçesi’nde tamamlanan 13 adet projenin yatırım bedeli toplamı, 17 milyon 11 bin 972 TL’dir. 4 adet proje de halen devam etmektedir. Devam eden işlerin yatırım bedeli toplamı ise 30 milyon 577 bin 98 TL’dir. Temelini attığımız yatırım ile birlikte TESKİ’nin Kapaklı ilçesindeki yatırım hacmi 47 milyon 589 bin 70 TL olmuştur. Yatırımlar, Kapaklı halkımıza hayırlı olsun.” diyerek tamamladı.

3 SENEDE, HAYRABOLU İLÇESİ KADAR GÖÇ ALDIK

Düzenlenen törende konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Pınar Bulvarı’nda, yağmur suyu hattımız yoktu. Kanalizasyon 90’lı yıllarda yapılmıştı. O da ömrünü yitirmişti. Biz Kapaklı olarak, 2014 yılından bu yana Hayrabolu İlçesi’nin nüfusu kadar göç aldık. Pınarca ve Bahçelievler Mahallelerimizde de önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bunlar vatandaşımızın hayatını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmesi için gerekli olan yatırımlar. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Yatırımların yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

2018’İN, KAPAKLI’NIN YILI OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİM

Törenin son konuşmasını, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak gerçekleştirdi. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Albayrak “2018 yılının, Kapaklı’nın yılı olacağını söylemiştim. Bunun dışında yine Kapaklı ile ilgili altyapı işine girerken vatandaşlarımızdan biraz sabır istiyorum. Çünkü ben ve ekibim bugüne kadar 2 bin 45 kilometre altyapı yaptık. Biz, vatandaşlarımızın geleceğine hitap ediyoruz. Önemli olan, temiz ve yaşanabilir bir Kapaklı. Önümüzdeki süre içerisinde, vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Ben projemizin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın, 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutluyorum. İyi ki varlar.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ilçelerine yapılan yatırımlardan dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’ya teşekkür plaketi takdim etti. Akabinde dualar edilerek temel atma işlemi gerçekleştirildi.

Editör : Tuğberk Erdem
1731 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu